Nyugdíj adatszolgáltatás: megjelent az új NYENYI program!

Pénzcentrum
2009. március 5. 10:30

A NYENYI (Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó lap) a Nyugdíjbiztosítási Igazgatósághoz elkészítendő adatszolgáltatás. Az adatszolgáltatást évenkénti rendszerességgel kell leadni az illetékes Igazgatóságokhoz, floppy lemezen vagy ügyfélkapun keresztül. A NYE08W a 2008. évi NYENYI lappal kapcsolatos adatszolgáltatás teljesítéséhez kiadott foglalkoztatói program.

A nyugdíjbiztosító a leadott jövedelem és járulék adatok alapján számolja ki a nyugdíjba vonuló emberek nyugdíját. Az adatszolgáltatás éves összes adatot tartalmaz és a nyugdíjszámításhoz a NYENYI adattartalma szükséges. A NYENYI program használatához a felhasználónak rendelkezni kell a területileg illetékes nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv által kiadott 2008. évi regisztrációs lemezzel, vagy az e-NYENYI rendszerből letöltött indítóállománnyal.

A program alkalmas a 2008-as NYENYI adatszolgáltatás elektronikus ügyintézés keretében történő teljesítéséhez szükséges állományok előállítására is. Ehhez a nyitóoldalról elérhető e-NYENYI szolgáltatás segítségével letöltött foglalkoztatói indítóállomány szükséges.

Fontos, hogy amennyiben a biztosított 2008-ban gyedben, vagy gyesben részesült, a társadalombiztosítási, illetve családtámogatási kifizetőhelyet nem működtető foglalkoztatónak a gyed, illetve gyes folyósításának időtartamát, összegét, valamint az ellátásból levont nyugdíjjárulékot a "Biztosításban töltött idő tól-ig" rovatban feltüntetni nem kell, mivel az ellátásokra vonatkozó nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatást, a díjat, illetve a segélyt folyósító szerv teljesíti. Az ellátás típusát és a folyósításának időtartamát kizárólag a "Biztosítás szünetelése, vagy a munkabérrel ellátatlanság ideje" rovatban kérjük feltüntetni.

Kifizetőhellyel rendelkező foglalkoztatók esetében az említett ellátások időtartamát, összegét és az abból levont nyugdíjjárulékot a "Biztosításban töltött idő tól-ig" rovatban külön soron kell feltüntetni. Amennyiben a fenti szabályoknak megfelelő módon a gyedről, illetve gyesről történő adatszolgáltatásnál a 2008. évi NYENYI program hibát jelezne, úgy a magasabb verziószámú programot kell letölteni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A program Windows 9x, Windows NT, Windows 2000, Windows XP Windows 2003 vagy Windows Vista operációs rendszer alatt működik, amennyiben azon a magyar nyelvi környezet installálva van (program neve: NYE08W, verziószám: v.1.0.0.1124, kiadás: 2009. március 4.).

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 7. 12:09
Stratégiai együttműködést kötött az Indamedia csoport és a Mediaworks Hungary.
Bankmonitor  |  2023. február 7. 07:04
Ügyfeleink gyakran gondolják, hogy a hitelfedezeti biztosítást hamarabb meg lehet kötni, mint a bank...
Holdblog  |  2023. február 7. 06:02
A svájci luxusóragyártás szentháromságának egyik tagja, az Audemars Piguet idén 30 éve mutatta be a...
Kiszámoló  |  2023. február 5. 12:22
Az Európai Jegybank végre feléledt a Csipkerózsika álmából és jócskán az események után kullogva elk...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?