12 °C Budapest

Mennyit kapunk a banktól a pénzünkért?

Pénzcentrum
2008. november 3. 16:00

Az idei év kilencedik havában az átlagos betéti kamatlábak emelkedése volt megfigyelhető, ez alól a háztartások forintbetétei képeztek kivételt. A háztartások euróbetétbe tették pénzüket, de emelkedett a vállalkozások új szerződéseinek értéke is - derül ki a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb adataiból.

Háztartások

A kamatadó évfordulóját követően az idei év szeptemberében úgy tűnik, hogy forintban egyáltalán nem érte meg lekötni a pénzünket, éven belüli lekötés esetében 1 hónap alatt 0,2 százalékpontot, éven túli lekötés esetén pedig közel 2 százalékpontot esett az átlagos kamatok értéke. Igaz, az 1 évvel ezelőtt tapasztalta helyzethez képest még mindig magasabbak az átlagkamatok. ennek megfelelően éven túli lekötésre a májusi értékre zuhant vissza az újonnan lekötött betétek állománya.


Mit kapnak a vállalkozások?

A vállalkozások betéteinek esetében az éven túli forintlekötés kivételével az előző hónaphoz képest minden esetben emelkedett az átlagos kamatláb. Ennek ellenére csupán az éven belüli lekötésű forintbetétek új szerződéseinek értéke emelkedett szeptemberben augusztushoz képest.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Mennyivel kapunk többet, mint amennyit fizetünk?

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?