3 °C Budapest

EGYSZERÛEN a technikai elemzésről: tudj meg mindent, ami számít!

Pénzcentrum
2007. december 14. 15:54

Hiánypótló kiadvány a portfolio.hu füzetek sorozat első kötete, a Technikai elemzés EGYSZERÛEN. Hiánypótló a tekintetben, hogy röviden, mindenki - még a kezdő befektetők számára is - érthetően rendszerezi és mutatja be a technikai elemzés eszköztárának legfontosabb elemeit. MEGRENDELÉS ------------------------------------------------- ------ A sorozat eddig megjelent 3 kötetének együttes megrendelése esetén egy Mentőöv - Biztosításmagazin 2007 című kiadványt adunk ajándékba. A három kötet együttes megrendelése esetén 500 Ft kedvezményt is adunk. Ár: 4,470 Ft helyett 3,970 Ft. KARÁCSONYI AKCIÓ - MEGRENDELÉS A Portfolio.hu füzetektől részletesen ------------------------------------------------- ------ Kiadványunk célja, hogy olyan befektetésekhez segítsen hozzá, mely kedvező kockázat/hozam aránnyal kecsegtet. Ehhez számos gyakorlati példán keresztül valós grafikonok segítségével mutatjuk be a technikai elemzés leginkább használt eszközeit és technikáit. A technikai elemzés alapjainak megismerése nem csak a részvénypiaci befektetők számára ajánlott. Ezen ismeretek ugyanis minden olyan pénzügyi eszköz esetében hasznára lehetnek a befektetőknek, melyek megfelelő likviditással, piaci forgalommal rendelkeznek. A devizapiacok tipikus felhasználási területét jelentik a technikai elemzésnek, ahol talán a legjobban használhatóak az alábbiakban bemutatott eszközök. Az egyszerűség és érthetőség kedvéért számos alkalommal a pénzügyi instrumentumok helyett a részvénypiacra utalunk, de természetesen minden esetben más piacra is érvényes a mondanivalónk. A kiadványban a portfolio.hu Markers grafikon rajzolójának segítségével készítettük az illusztrációkat, minden esetben valós piaci folyamatokat mutatva be. MEGRENDELÉS Tartalomjegyzék Előszó 1. Technikai és fundamentális elemzés 2. Grafikon típusok: melyiket válasszuk? Egyszerű grafikon típusok A technikai elemzés számára legjobban használható grafikon típusok 3. Elméletek A Dow elmélet A Random Walk elmélet Elliott hullámelmélete 4. A technikai elemzés alapjai Támasz, ellenállás, kitörés és visszatesztelés Trendek és csatornák Fibonacci Gap és gap stratégiák 5. Indikátorok Indikátorok sávos kereskedés és trend esetén Mozgóátlagok Bollinger szalagok (Bollinger Bands) Indikátorok sávos kereskedés esetén RSI (relative strength index, relatív erősség index) Stochastic Indikátorok trend esetén MACD, MACD histogram OBV 6. Japán gyertya alakzatok MEGRENDELÉS ---------------------------- A Portfolio.hu füzetek eddig megjelent kötetei szintén megrendelhetőek: Technikai elemzés EGYSZERÛEN A befektetési alapokról EGYSZERÛEN

Hiánypótló kiadvány a portfolio.hu füzetek sorozat első kötete, a Technikai elemzés EGYSZERűEN. Hiánypótló a tekintetben, hogy röviden, mindenki - még a kezdő befektetők számára is - érthetően rendszerezi és mutatja be a technikai elemzés eszköztárának legfontosabb elemeit.

MEGRENDELÉS
------------------------------------------------- ------
A sorozat eddig megjelent 3 kötetének együttes megrendelése esetén egy Mentőöv - Biztosításmagazin 2007 című kiadványt adunk ajándékba. A három kötet együttes megrendelése esetén 500 Ft kedvezményt is adunk.

Ár: 4,470 Ft helyett 3,970 Ft.

KARÁCSONYI AKCIÓ - MEGRENDELÉS

A Portfolio.hu füzetektől részletesen
------------------------------------------------- ------
Kiadványunk célja, hogy olyan befektetésekhez segítsen hozzá, mely kedvező kockázat/hozam aránnyal kecsegtet. Ehhez számos gyakorlati példán keresztül valós grafikonok segítségével mutatjuk be a technikai elemzés leginkább használt eszközeit és technikáit.

A technikai elemzés alapjainak megismerése nem csak a részvénypiaci befektetők számára ajánlott. Ezen ismeretek ugyanis minden olyan pénzügyi eszköz esetében hasznára lehetnek a befektetőknek, melyek megfelelő likviditással, piaci forgalommal rendelkeznek. A devizapiacok tipikus felhasználási területét jelentik a technikai elemzésnek, ahol talán a legjobban használhatóak az alábbiakban bemutatott eszközök. Az egyszerűség és érthetőség kedvéért számos alkalommal a pénzügyi instrumentumok helyett a részvénypiacra utalunk, de természetesen minden esetben más piacra is érvényes a mondanivalónk.

A kiadványban a portfolio.hu Markers grafikon rajzolójának segítségével készítettük az illusztrációkat, minden esetben valós piaci folyamatokat mutatva be.

MEGRENDELÉS

Tartalomjegyzék

Előszó
1. Technikai és fundamentális elemzés
2. Grafikon típusok: melyiket válasszuk?
Egyszerű grafikon típusok
A technikai elemzés számára legjobban használható grafikon típusok
3. Elméletek
A Dow elmélet
A Random Walk elmélet
Elliott hullámelmélete
4. A technikai elemzés alapjai
Támasz, ellenállás, kitörés és visszatesztelés
Trendek és csatornák
Fibonacci
Gap és gap stratégiák
5. Indikátorok
Indikátorok sávos kereskedés és trend esetén
Mozgóátlagok
Bollinger szalagok (Bollinger Bands)
Indikátorok sávos kereskedés esetén
RSI (relative strength index, relatív erősség index)
Stochastic
Indikátorok trend esetén
MACD, MACD histogram
OBV
6. Japán gyertya alakzatok

MEGRENDELÉS

----------------------------

A Portfolio.hu füzetek eddig megjelent kötetei szintén megrendelhetőek:

Technikai elemzés EGYSZERűEN

A befektetési alapokról EGYSZERűEN


PC BLOGGER & PODCASTER
iO Charts  |  2022. november 28. 18:00
Az elmúlt pár hónapban elég sok olyan esemény történt, ami felforgatta a világpiacot. Tombol az infl...
MEDIA1  |  2022. november 28. 16:38
Instagram-videóban számolt be az RTL Reggelijétől a napokban elküldött műsorvezető a távozása körülm...
Bankmonitor  |  2022. november 28. 16:20
Több, mint meglepő tapasztalattal gazdagodhatnak mindazok a házaspárok, akik úgy adják be a bankhoz...
Holdblog  |  2022. november 28. 15:56
A lítium különböző kémiai vegyületek formájában kerül felhasználásra számtalan ipari alkalmazás sorá...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?