3 °C Budapest

Magas hozam alacsony kockázattal - már másfél év alatt?

Pénzcentrum
2007. július 2. 14:58

A tőkegarantált befektetési termékek népszerűsége mintegy két éve kezdett kibontakozni a hazai piacon. Azóta ez a népszerűség nemcsak töretlen, hanem a tőkegarantált termékek egyértelműen a piac sikertermékeivé váltak itthon. A vonzó hozamlehetőséget tőkegarancia mellett nyújtó befektetések iránti érdeklődést most a különlegesen rövid, mindössze másfél éves futamidejű "Hozamvágta" tőkegarantált forintkötvénnyel szolgálja ki az UniCredit Bank. A július 13-án záruló jegyzési időszakban a kötvény névérték alatt, diszkont árfolyamon vásárolható meg a tőkegarantált befektetési termékek forgalmazásában már eddig is élenjáró és eredményes bank fiókjaiban.

Közismert, hogy a magas hozam ígéretéhez általában nagyobb kockázat járul, a nagyobb biztonság "ára" viszont az alacsonyabb elérhető nyereség. A tőkegarantált konstrukciók azok, amelyek ötvözik a kötvénybefektetések nagyobb biztonságát a részvények magasabb hozamával. Jellemzőjük, hogy a kibocsátó bank garantálja a futamidő végén a befektetett tőke visszafizetését. A befektetés hozamát jellemzően részvény-, kötvény-, ingatlan- és árupiaci indexekhez vagy valamely részvényekhez, konkrét értékpapírok kombinációjához kötik. Ezek lehetnek hazai, illetve nemzetközi részvények vagy indexek: így a befektetők részesülhetnek a dinamikusan növekvő globális részvénypiacok átlag feletti hozamaiból is. A tőke visszafizetésére adott garancia ugyanakkor mérsékli a kockázatot e "globális" jellegű befektetéseknél.

Az UniCredit Hozamvágta Tőkegarantált Kötvény névleges kamatát - és ez alapján a befektetés hozamát - a futamidő lejáratakor hat globális részvényindex időközben elért növekedése alapján határozzák meg. Ezek az indexek a kelet-európai, valamint a világ vezető - amerikai, japán, svájci, koreai, hongkongi - tőzsdéin a legdinamikusabban fejlődő vállalatcsoportok részvényeinek árfolyam-alakulását mutatják. A kötvény névleges kamatába mindegyiket maximum 25 százalékos hozamplafonnal számítják be. Tehát ha a részvényindexek mindegyikének növekedése ezt a szintet a következő másfél évben eléri vagy meghaladja, akkor a Hozamvágta Tőkegarantált Kötvény a lejáratkor 25 százalékos névleges kamatot fizet a névértékre vetítve. Ez átszámítva 15,8 százalékos éves hozamnak felel meg.

Az UniCredit Bank ráadásul egy plusz védőhálót biztosít a befektetők számára: ha a hat index közül a futamidő végén öt eléri vagy meghaladja a kiindulási értékét, a bank a névértékre 10 százalékos kamatot már biztosan kifizet, ami 6,52 százalékos éves hozamot jelent. Mindemellett a részvénypiacok kockázatát a befektető számára a tőkegarantált kötvényforma jelentősen csökkenti: a befektetett tőkét a bank minden körülmények között visszafizeti.

A tőkegarantált termékeket jelentősen a piaci átlag feletti arányban forgalmazó UniCredit Bank konstrukciójának újdonsága, hogy a befektetők különlegesen rövid távra tervezhetnek. A Hozamvágta Tőkegarantált Kötvény futamideje ugyanis − a piacon egyedülállóként − mindössze másfél év! A legkisebb lejegyezhető összeg 300 000 forint. Nagyobb összeget ennek egész számú többszöröseként lehet befektetni.

Az UniCredit Hozamvágta Tőkegarantált Kötvény 2007. július 13-ig névérték alatt, diszkont árfolyamon jegyezhető az UniCredit Bank országos hálózatának 78 fiókjában.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 7. 06:03
A központi bankok idén újra ráéreztek az arany ízére: a jegybankok 2022 harmadik negyedévében globál...
MEDIA1  |  2022. december 6. 17:38
Az RTL több műsorában is szereplő Osváth Zsolt youtuber Zshowtime nevű csatornájának nyilatkozva egy...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 6. 14:36
A decemberi Top 10-es listám egyik cége. Az osztalékhozama még soha nem volt ilyen magas, 10% körül...
MNB Intézet  |  2022. december 6. 11:17
A japán jen közel 30 százalékos gyengülést mutatott az elmúlt egy év során, amivel az 1988-as részvé...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?