Kiemelkedő összeggel zárult a Budapest MetálMix Alap jegyzése

Pénzcentrum
2007. június 26. 11:10

Június 22-én, pénteken sikeresen zárult a Budapest MetálMix Tőkevédett Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap jegyzése, Felügyeleti bejegyzése folyamatban van. Az alapban a jegyzési időszak hét hete alatt több mint 5,7 milliárd forint halmozódott fel, ezzel a Budapest MetálMix Alap jegyzése a második legkiemelkedőbb a Budapest Alapkezelő által eddig indított garantált alapok közül.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A három és fél éves futamidejű Budapest MetálMix Alap hozamát a londoni fémtőzsdén jegyzett négy fém (egyenlő súllyal alumínium, réz, nikkel, cink), valamint a Brent nyersolaj ármozgása határozza meg. A Budapest MetalMix Tőkevédett Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap különlegessége abban áll, hogy stagnáló, vagy akár csökkenő nyersanyagpiaci indexek esetén is fizethet hozamot, az egyes indexek hozamának esetleges csökkenése esetén ugyanis, az adott index teljesítményéhez hozzáadnak 35 százalékot.

"A délkelet-ázsiai térség, ezen belül elsősorban Kína és India egyre növekvő belső fogyasztása, várhatóan továbbra is élénk keresletet gerjeszt a nyersanyagok piacán. Ezzel a kínálat nehezen tud lépést tartani, így a nyersanyagárak további emelkedése várható." - mondta Fatér Gyula, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatója az új alap indulása kapcsán.

A Budapest MetálMix Alap futamideje 2007. július 6-tól 2011. január 6-ig tart. Az alap indulását követően, a kondíciós listában meghatározott feltételekkel, bármikor lehet csatlakozni az alap befektetőinek táborához, s az alap befektetési jegyei lejárat előtt is visszaválthatóak.

A Budapest Alapkezelő Zrt. a Budapest MetálMix Alapon kívül további 24 alapot kezel, és összesen több mint 322 milliárd forint vagyonnal rendelkezik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20