2 °C Budapest

Még mindig emelkednek a betéti kamatok

Pénzcentrum
2007. január 3. 14:00

A lekötött betétek átlagos kamatlába minden lejárat esetén emelkedett. A szektor eurohiteleinek átlagos kamatlábai általában csökkentek - áll az MNB jelentésében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A látra szóló betétek átlagkamatlába novemberben 2,62%-ot tett ki. A háztartások forint lekötött betéteinek átlagos kamatlábai minden lejárat esetében emelkedtek, a legfeljebb egy éves lejáratú lekötött betétek átlagos kamatlába 6,93%-ot, az éven túli, legfeljebb 2 éves lejáratú lekötött betéteké 7,81%-ot, a 2 éven túli lejáratú betéteké pedig 4,30%-ot tett ki novemberben. A lekötött betétek új szerződéseinek értéke enyhén emelkedett, 447,6 milliárd forintot tett ki.

A lekötött betétek új szerződéseinek értéke az elmúlt havi alacsony érték után emelkedett, 417,6 milliárd forintot tett ki.

A háztartások eurobetéteinek átlagos kamatlába novemberben az októberi szinten maradt, a látra szóló betétek átlagkamatlába 0,85%-ot, az éven belüli lejáratú betéteké pedig 2,87%-ot tett ki.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A háztartások eurobetét-szerződéseinek értéke novemberben 105,9 milliárd forintot tett ki. Az euróban denominált hitelszerződések3 közül csak az egyéb hitelek szerződésértéke emelkedett, novemberben 3,1 milliárd forintot tett ki. A fogyasztási és a lakáscélú hitelek új szerződéseinek értéke összesen 0,8 milliárd forint volt novemberben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59