1300 forintból szakított 37 milliót a legbevállalósabb Tippmixelő

2018. december 29. 13:00

Idén is rengeteg szerencsevadász várta hétről hétre, hogy kisorsolják a milliárdokat jelentő számokat. A Tippmix-királyok sem pihentek: voltak hatalmas szakítások, de jókora bukások is.

Idén is rengeteg pénzt nyertek a magyarok a különféle hazai lottókon. A Szerencsejáték Zrt. közlése szerint az Ötöslottón a legnagyobb nyeremény 2018-ban a 38. héten volt: 1 846 186 825 forint. A Hatoslottón 15. héten 1 285 553 400 forintot vitt haza valaki, míg a Skandináv lottón a legnagyobb nyeremény szintén a 15. héten volt: 519 314 965 forint volt. Azt az állami cég nem tudta megmondani a Pénzcentrumnak, hogy pontosan hányan játszottak 2018-ban a lottókon, mivel ezek anonímak.

Tippmixen oltári nagyot szakított valaki 2018-ban:

mindössze 1360 forintból 37 636 566 forintot nyert egy 15/17-es kombinációval

- ez azt jelenti, hogy összesen 17 meccs eredményére fogadott, ami be is jött neki. A Tippmixen egyébként a "biztonságosabb" fogadási forma a kombináció: adott számú eseményre kell fogadni, de nem muszáj mindnek bejönnie. A mindent vivő 15/17-es szelvény esetében például már akkor fizetett volna a Szerencsejáték Zrt., ha a 17-ből csak 15 meccs jön be - nyilván ekkor arányosan kevesebbet. Ez volt egyébként a legnagyobb nyertes odds (nyereményszorzó) is 2018-ban: a gigaszelvénynek 27,674-es szorzója volt.

Nem kombinációs fogadással egy játékos 400 forintból majdnem 2 milliót nyert 2 darb 6-os kötésével - összesen tehát 12 meccs eredményét találta el.

Foghatja a fejét az a Tippmixelő, aki rengeteget dobott fel a szerinte tuti szelvényre: ugyanis a legnagyobb tét 2018-ban egy 4/5-ös kombinációs Tippmix szelvényen volt: a félmilliós fogadás nem jött be, az utolsó fillérig elbukta a játékos.

Pörög a sportfogadás

A Szerencsejáték Zrt. 436 milliárd forint árbevételi csúcsához tavaly 45 százalékos részaránnyal járult hozzá a sportfogadás, egy évvel korábban pedig a 386 milliárdos összesített értékesítés 44 százalékát tette ki. A fogadások részaránya idén tovább emelkedhet két százalékponttal, vagyis megközelítheti az 50 százalékot.

A vébé alatt szakítottak rendesen

Az idei, Oroszországban megrendezésre kerülő foci vb volt az első olyan világbajnokság, melynek meccseire a magyar fogadók már az új, 2015 augusztusa óta működő megújult Tippmixen fogadhattak. A rangos esemény, illetve a jubilálás kapcsán kíváncsiak voltunk, hogyan szerepeltek a hazai szerencsevadászok a világbajnokság teljes időtartama alatt, valamint hogy melyek voltak azok a csapatok, amikkel a legtöbbet keresték a magyar fogadók.

A vb-mérkőzésekre összesen több mint 84 millió egységnyi fogadás érkezett, ebből 1,2 millió volt élő fogadás. A fogadói aktivitás növekedése már a labdarúgó világbajnokság első hetében megfigyelhető volt, amikor 30 százalékkal emelkedett a sportfogadásra beérkezett tétek összege az előző héthez képest. A világbajnokság első teljes hete (amikor már hétfőtől vasárnapig voltak vb-meccsek) további növekedést eredményezett, ekkor a vb nyitóhetéhez képest még 25 százalékkal nőttek a tétek.

A statisztikák alapján megállapítható továbbá az is, hogy az egész világbajnokság ideje alatt hasonlóan magas volt a fogadói aktivitás. Ez alól csak a hét szünnap jelentett kivételt, ekkor volt a legalacsonyabb a sportfogadásra beérkezett tétek összege. A mérkőzések számának csökkenésével az egy eseményre beérkezett tétek összege emelkedett.

A világbajnoki mérkőzésekhez kapcsolódóan összesen közel 25 milliárd Ft került kifizetésre

- tájékoztatta a Pénzcentrumot a Szerencsejáték Zrt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Aranytojást tojó tyúkok

Az óriási mértékű pénzkifizetések kapcsán kíváncsiak voltunk arra, milyen tippekkel lehetett igazán nagyokat szakítani, valamint arra is, hogy mely csapatok szállították a legtöbb, illetve legkevesebb pénzt a fogadóknak. Ezek alapján a legtöbb kifizetett nyeremény (a kiegészítő fogadási lehetőségek adatait is figyelembe véve) a Németország - Svédország csoportmérkőzéshez kapcsolódik, a találkozó kapcsán több mint 1,7 milliárd Ft nyereményt könyvelhettek el a játékosok, de a Franciaország - Horvátország vb-döntő is közel 1,5 milliárd Ft kifizetését eredményezett.

A Portugália - Spanyolország csoportrangadó 3:3-as pontos végeredményére több mint 1 600 fogadás érkezett be, és azok, akik ezt megfogadták 100-szoros (!) nyereményszorzóval számolhattak. Voltak olyan fogadók, akik 10 000 Ft-os téttel értek el így 1 millió Ft-os nyereményt. Csak ezen a fogadási soron több mint 65 millió Ft nyereményt nyertek a fogadók. 

A Franciaország - Horvátország világbajnoki döntő pontos végeredményére a fogadók 2 ezer tippet adtak le arra, hogy Franciaország 4:2-es sikert arat a döntőben. A helyesen tippelők 110-szeres nyereményszorzónak örülhettek.

A Németország - Svédország (2-1) találkozóval összesen több mint 1,7 milliárd Ft-ot nyertek a fogadók. Egyes csapatokat tekintve a legtöbb kifizetett nyeremény Belgium mérkőzéseihez kapcsolódott, a bronzérmet megszerző együttes hét vb-találkozójához összesen közel 4,3 milliárd Ft nyeremény társult. A legkevesebb kifizetett nyeremény a Németország - Mexikó (0-1) mérkőzéshez kapcsolódott, ám ezzel a találkozóval is több mint 81 millió Ft-ot nyertek a fogadók.

Németország a csoportban kiesett, csak 3 meccset játszott, de főleg a Svédország elleni mérkőzéshez kapcsolódó nyereménynek köszönhetően (1,7 milliárd Ft) átlagosan a német csapat mérkőzéseivel nyertek legtöbbet a fogadók. A lejátszott meccsek számához nem arányosítva viszont Belgium csapatának hét találkozójával érték el a legtöbb nyereményt, összesen közel 4,3 milliárd Ft-ot.

Irán a csoportkör során végig harcban volt a továbbjutásért, Marokkót legyőzte, Spanyolországtól csak egy góllal kapott ki, Portugáliával döntetlent játszott. Erre az eredménysorra a fogadók többsége nem számított, így átlagosan számolva, a beérkezett téteket és a kifizetett nyereményeket figyelembe véve Irán találkozóinak eredményei lepték meg a legjobban a fogadókat.

Ők voltak, akik mindent vittek

A pénzhozó, illetve pénzégető csapatokon kívül kíváncsiak voltunk arra is, hogy egy-egy játékos kis tétek mellett mekkora - nem egy esetben extrém - nyereményeket vihetett haza. A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a vb alatt a Tippmixen és a Tippmixpron a következők voltak a legfigyelemreméltóbb nyeremények: 

  • Egy XVIII. kerületi Tippmix-játékos 4*500 Ft-os téttel, 2-es kötés típusú fogadással 4*594 000 Ft-ot nyert.
  • Egy albertirsai és egy ceglédberceli Tippmix-játékos egyaránt 10*500 Ft-os téttel, 4-es kötés típusú fogadással 10*276 378 Ft-ot nyert.
  • Egy XIV. kerületi Tippmix-játékos 24*400 Ft-os téttel, 8-as kötés típusú fogadással 24*184 326 Ft-ot nyert.
  • Egy Tippmixpro-játékos 1 000 Ft-os téttel, 2-es kötés típusú fogadással 738 000 Ft-ot nyert.
  • Egy másik Tippmixpro-játékos 1 731 Ft-os téttel, 2-es kötés típusú fogadással 999 653 Ft-ot nyert.

A nyereményekkel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a vb alatti fogadások nem minden esetben jelentik szükségszerűen azt, hogy csak és kizárólag a vb meccsei voltak egy-egy szelvény részvevői. Könnyen lehet ugyanis, hogy egyes játékosok, más sportágak meccseit is bevonták a kötésekbe, és például néhány világbajnoki mérkőzéshez adott esetben hozzádobtak egy tenisz vagy kosárlabda meccset is a világ bármely pontjáról. A Szerencsjáték Zrt. tájékoztatása szerint az is fontos tundivaló, hogy

a Tippmixen és a Tippmixpron a legnagyobb tét összege egységnyi fogadásonként legfeljebb 100 000 Ft lehet, míg az egy egységnyi fogadással megnyerhető legnagyobb nyeremény összege 1 000 000 Ft.

Az alacsony tétekkel egyébként - általánosságban - úgy lehet igazán nagyot robbantani, hogy például pontos eredményeket találunk el, ráadásul ezeket is úgy, hogy a kötésünkben benn levő más meccseket is hasonlóan magas szorzóra játsszuk meg. A kötésben lévő tippek (meccsek eredményei) ugyanis összeszorzódnak egymással, tehát ha "A" meccsre tett tippünk 2-szeres szorzós, míg az ezzel kötésben lévő "B" meccsünkké 35-szörös, akkor ha mindkettőt eltaláljuk 2*35, azaz 70-szeres pénzt nyerünk a tétünkkel.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem