12 °C Budapest

Kiakaszt a főnököd? Ebben az öt dologban mondj neki nemet!

2018. április 27. 14:15

A munkahelyén mindenki meg szeretne felelni az elvárásoknak, ezért sokszor az alkalmazottak túlvállalják magukat, minden rájuk bízott feladatot megcsinálnak, cserébe viszont hamar ki is égnek. Néha az a legjobb megoldás, ha nemet mondunk. A főnökünknek.

Otthon a legtöbb ember játszi könnyedséggel mondja azt egy elvégzendő házimunka vagy egyéb feladat kapcsán a másiknak, hogy nem, bocs, most nem érek rá, vagy most nem, de később, ha lesz időm megcsinálom. Még egy ilyen szituáció is könnyen konfliktusokhoz vezethet, nem csoda, ha a legtöbb alkalmazott a munkahelyén már nem mer nemet mondani.

A dolgozók szeretnének megfelelni a velük szemben támasztott elvárásoknak, és a legtöbb alkalmazottban fel sem merül annak a lehetősége hogy egy felettesi kérésre, utasításra azt mondja, most Nem. nem meglepő: tartunk a következményektől. Pedig néha a saját jóllétünk és produktivitásunk érdekében muszáj nemet mondani, ugyanis ha nem tesszük, és túlvállajuk magunkat, az állandó stressz, túlóra, a végeláthatatlan feladatok könnyen kiégéshez vezethetnek. Persze annak is megvan a módja, milyen esetekben hogyan tudassuk a főnökünkkel, hogy amit kér, azt nem tudjuk vállalni.

1. Nem érsz rá meetingelni

Sok munkahelyen rendszeresek a napi/heti/havi értekezletek. Van, hogy ezek hasznosak és hozzájárulnak a hatékonyabb munkavégzéshez, viszont több kutatás is rámutat, hogy ez a ritkább eset. A Harvard Business Review felmérésében részt vevők 65 százaléka szerint például a meetingek, megbeszélések elveszik az időt attól, hogy a munkavállalók haladhassanak feladataikkal. Ráadásul a válaszadók 71 százaléka szerint a legtöbb meeting nem produktív, eredménytelen, egyszerű időpocsékolás.

2. Nem tudsz mindig válaszolni az üzenetekre

Ma már, az okotelefonok világában nem kifogás, ha valaki szabadságon van, hiszen könnyen elérhető: fel lehet hívni,k de a munkavállaló is bárhonnan eléri a levelezését, megkapja az sms-eket. Viszont kell, hogy legyen egy határ, ameddig még válaszolsz a főnököd kérdéseire, és készséggel állsz rendelkezésére és ami után azt mondod, ennyi volt, ne zaklassanak munkaügyben.

Ezt érdemes tisztázni a főnököddel is, mert ha jelzed, hogy te nem szeretnél vasárnap este fél 9-kor válaszolgatni az üzeneteire, azt nagy valószínűsséggel meg fogja érteni és odafigyel majd, hogy akkor keressen, amikor az számodra is megfelelő. Viszont ha nem szólsz, ha nem jelzed a problémát, esélye sincs változtatni a felettesednek, ráadásul te is egyre keserűbb szájízzel mész majd be dolgozni.

3. Ennek a folyamatnak semmi értelme, lehetne ezt hatékonyabban is csinálni

"Mindig is így csináltuk" - noha ez nem érv, mégis gyakran elhangzik egy munkahelyen. Ha van egy munkafolyamat, ami szerinted nem hatékony, azt jelezheted a főnöködnek, persze a megfelelő időben, a megfelelő módon. Annak nincs értelme, hogy a barátaidnak, kollégáidnak panaszkodsz, mennyire rosszul működnek a dolgok, és meg sem próbálsz tenni ellene. Finoman jelezheted viszont, hogy örömmel elvégzed a rád bízott feladatot, de lehet, hogy mérlegelni kellene, nem lehetne-e máshogyan, nem az eddig megszokott módon megcsinálni, amit rád bíztak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

4. Nem tudsz megbirkózni még több munkával

Magyarországon a munkaerőhiány szinte minden iparágat érint, nagyon sok helyen küzdenek azzal, hogy nehezen találnak új embert. Amíg viszont létszámhiány van, a többieknek kell elvégezni minden feladatot, vagyis az új dolgozó érkezéséig sokaknak jóval több munkájuk van, mint amikor teljes létszámmal működik a cég.

Rendszeresek lehetnek a túlórák, ezzel együtt stresszesebbek a mindennapok. Viszont van az a pont, amikor jelezni kell, hogy nem megy tovább, ezt a tempót nem bírjuk, ugyanis idővel mindez a munkánk minőségén is meglátszik. Vagyis ahelyett, hogy mindent szó nélkül elvállalunk, és szépen lassan maga alá temet minket a munka, érdemes szólni, hogy el vagyunk havazva, és kérni, találjunk együtt valamilyen megoldást.

5. Nem vagyok otthon a témában, valaki más hamarabb megoldaná a problémát

Előfordul, hogy olyan feladatot bíznak ránk, ami nekünk kihívást jelent, vagyis nem tudjuk gyorsan és hatékonyan elvégezni a munkát. Viszont van a kollégák között olyan, aki mestere a dolognak. Ilyen esetben érdemes jelezni a felettesünknek, hogy szívesen segítünk, de lehet, hogy a cég jobban jár, ha a másik munkatársunkat bízná meg a tennivalóval, mert ő jobban ért hozzá, és mi azt az időt, amit a feladat megoldására fordítanánk, sokkal hatékonyabban tudnánk eltölteni.

(via Business Insider)

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem