28 °C Budapest
Durva: ennyit kereshetsz fodrászként Budapesten

Durva: ennyit kereshetsz fodrászként Budapesten

2018. augusztus 15. 14:05

Egy 2011 óta működő fodrászat-lánc akár pályakezdő, vagyis tapasztalattal és nyelvtudással nem rendelkező fodrászokat keres a Corvin Plázába, a Köki Terminálba és a Pólus Centerbe. De vajon mennyi pénzt kínálnak egy teljesen az iskolát épp befejező hajvágónak?

Július végén írtunk arról, hogy a Duna Plázában működő barbershopba kerestek borbélyt nettó 400 ezer forintos fizetésért. Kíváncsiak voltunk, vajon a kifejezetten férfiakkal foglalkozó szakemberek jobban keresnek-e, mint a női fodrászok.

Az interneten rengeteg álláshirdetést találtunk, köztük a Budapesten, öt különböző helyszínen működő HairShop szalonét is. Kiderült, akár teljesen pályakezdő fodrászt is alkalmaznának és a nelyvtudás sem feltétel.

A nettó fizetési keretet 300 ezer forintban határozták meg,

de a hirdetésben leírták, akár a havi 500 ezer forint is összejöhet, ugyanis a borravalót a fodrász megtarthatja. A havi fix fizetésen felül van éves bónusz, céges üdülés, szakmai tréningek, lakhatási támogatás és a nyelvtanulást is támogatják.

Mindez egyébként nagyon jól hangzik, különösen annak fényében, hogy az egyik állásportál által működtetett Fizetesek.hu oldal szerint a fodrászok havi bruttó átlagbére Magyarországon 249 538 forint. Ha megnézzük más fodrászatok hirdetését is, akkor is arra jutunk, hogy a fodrász hálózat valóban kiemelkedő bért kínál: Budapesten, a 14. kerület Fogarasi úti TESCO-ban lévő Schwarzkopf Professional Fodrász üzletbe 1-2 év munkatapasztalattal rendelkező szakembert keresnek havi bruttó 300 ezer forintos fizetésért. Pesterzsébeten pedig bruttó 250 ezer forintos bért kínálnak a leendő munkavállalónak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Vidéken is hasonló fizetéseket találunk: egy székesfehérvári szalonba 3-5 éves tapasztalattal rendelkező embert keresnek, havi bruttó 250 ezer forintért. Ugyanennyit ajánl egy Dunakeszin működő szalon is.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.08 08:30
A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény s...
hrdoktor  |  2022.08.08 06:08
A termelékenységet és a fluktuációt is erősen befolyásolja, hogy egy munkahelyen milyen a kollégák v...
coachco  |  2022.08.05 21:47
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelné...
laskainelli  |  2022.08.03 13:31
Szétesőnek tűnik a világunk. Érzelmi hullámvasutakra szállunk fel, lefelé csúszunk a negatív érzések...
vezetoi-coaching  |  2022.08.03 11:21
Akár külföldön, akár itthon, valami radikálisan mást keresel szenvedélyként, jövedelem-forrásként, m...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?