28 °C Budapest
Durva: ennyit kereshetsz fodrászként Budapesten

Durva: ennyit kereshetsz fodrászként Budapesten

2018. augusztus 15. 14:05

Egy 2011 óta működő fodrászat-lánc akár pályakezdő, vagyis tapasztalattal és nyelvtudással nem rendelkező fodrászokat keres a Corvin Plázába, a Köki Terminálba és a Pólus Centerbe. De vajon mennyi pénzt kínálnak egy teljesen az iskolát épp befejező hajvágónak?

Július végén írtunk arról, hogy a Duna Plázában működő barbershopba kerestek borbélyt nettó 400 ezer forintos fizetésért. Kíváncsiak voltunk, vajon a kifejezetten férfiakkal foglalkozó szakemberek jobban keresnek-e, mint a női fodrászok.

Az interneten rengeteg álláshirdetést találtunk, köztük a Budapesten, öt különböző helyszínen működő HairShop szalonét is. Kiderült, akár teljesen pályakezdő fodrászt is alkalmaznának és a nelyvtudás sem feltétel.

A nettó fizetési keretet 300 ezer forintban határozták meg,

de a hirdetésben leírták, akár a havi 500 ezer forint is összejöhet, ugyanis a borravalót a fodrász megtarthatja. A havi fix fizetésen felül van éves bónusz, céges üdülés, szakmai tréningek, lakhatási támogatás és a nyelvtanulást is támogatják.

Mindez egyébként nagyon jól hangzik, különösen annak fényében, hogy az egyik állásportál által működtetett Fizetesek.hu oldal szerint a fodrászok havi bruttó átlagbére Magyarországon 249 538 forint. Ha megnézzük más fodrászatok hirdetését is, akkor is arra jutunk, hogy a fodrász hálózat valóban kiemelkedő bért kínál: Budapesten, a 14. kerület Fogarasi úti TESCO-ban lévő Schwarzkopf Professional Fodrász üzletbe 1-2 év munkatapasztalattal rendelkező szakembert keresnek havi bruttó 300 ezer forintos fizetésért. Pesterzsébeten pedig bruttó 250 ezer forintos bért kínálnak a leendő munkavállalónak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Vidéken is hasonló fizetéseket találunk: egy székesfehérvári szalonba 3-5 éves tapasztalattal rendelkező embert keresnek, havi bruttó 250 ezer forintért. Ugyanennyit ajánl egy Dunakeszin működő szalon is.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 28. szerda
Szabolcs
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?