28 °C Budapest
Nagy lépésre szánta el magát Csobot Adél: sokakat meglepett

Nagy lépésre szánta el magát Csobot Adél: sokakat meglepett

2016. november 7. 16:32

A színpadra és a kamerák elé is visszatért Csobot Adél. A fiatal énekesnő elmondása szerint a babázással töltött 5 hónap után jó érzés volt visszatérni a színpadra. Magyarországon egyre több kisgyermekes anyuka dolgozik, de a gyed extra nem hozta meg a hozzá fűzött reményeket.

Csobot Adél 5 hónapja adott életet kisfiának. A nagy hír, hogy az énekesnő újra dolgozik, múlt héten ismét színpadra állt az Őrült Nők Ketrece című darabban.

Hosszú hónapok teltek el az utolsó alkalom óta, nagyon jó érzés volt visszatérni" 

- mondta a Best magazinnak. Sőt, a hétvégén újra a kamerák elé is állt, és a Sztárban sztár döntőjében Kocsis Tibivel duettezett. 

A rajongók többsége örült, hogy újra belevetette magát a munkába a fiatal anyuka, de persze akadt olyan hozzászóló is, aki szerint az énekesnőnek még az 5 hónapos gyermeke mellett lenne a helye. Ugyan sok nő dolgozik már Magyarországon pici gyerek mellett is, de többségében még mindig inkább otthon maradnak az anyukák, és csak később állnak ismét munkába.

A nyugati országok zömében sokkal rövidebb ideig maradnak otthon az anyukák gyermekükkel, mint Magyarországon. Az Egyesült Államokban például nagyon elterjedt a 6 hetes szülési szabadság, tehát másfél hónapos baba mellett már visszamennek dolgozni az anyák. Természetesen vannak érvek és ellenérvek, hogy ez jó gyakorlat vagy sem, de itt most nem tisztünk erről véleményt alkotni. 

Itthon a kisgyermekkel akár három évig is otthon maradhat az édesanya. A nőknek viszont nagy nehézséget jelent általában, hogy az otthon töltött évek után ismét munkába álljanak, hiszen évekre "kiestek" a munka világából, és ennyi idő alatt a korábbi munkahelyén is sok változás történhetett. 

Az állami intézkedések arra próbálják ösztönözni a nőket, hogy minél kisebb időre essenek ki az anyukák a munkából, ezért hozták létre a gyed extrát. Ez viszont nem hozta meg a várt eredményt, sőt, 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

idén 10 ezerrel nőtt azoknak az anyukáknak a száma, akik inkább otthon maradtak gyermekükkel.

A statisztikák szerint 2016 első negyedévére ismét megemelkedett azoknak a kisgyermekes szülőknek a száma, akik a gyed, illetve a gyes folyósítása mellett egyáltalán nem vállalnak munkát, helyette inkább otthon maradnak a gyerekkel. Érdekesség, hogy folyamatosan nő a gyeden és a gyesen lévő férfiak aránya, miközben több a gyermekével otthonmaradó anya is.

Nem kell választani karrier és család között

Az elmúlt néhány évtizedben nagyot változtak a női szerepek. Gyakran ugyan még mindig ferde szemmel néznek azokra a családok nőkre, akik karriert építenek, de egyre inkább elfogadóbb a társadalom ezen a területen. 

Annak hátterében, hogy a nők hamarabb állnak munkába szülés után, nemcsak a karrierépítés áll. A legfőbb ok, hogy az ő fizetésére is szüksége van a családnak. Arról nem is beszélve, hogy az egyedülálló anyákon ezen a területen még nagyobb a nyomás, és ha kap is segítséget a másik féltől, általában ez nem akkora összeg, hogy egzisztenciálisan megengedhetné magának, hogy ne dolgozzon. 

A bölcsődei férőhelybővítés is azt a célt szolgálja, hogy az anyukák hamarabb visszatérhessenek a munka világába. A bölcsődék jelenleg "teltházzal" működnek, és sokan kiszorultak a várólistára. Tehát a bővítésre a lakosságnak is nagy az igénye.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?