19 °C Budapest

Cafeteria: sokan beletörődtek az adóztatásba

Pénzcentrum
2010. május 13. 09:02

Egy közelmúltban publikált felmérés szerint a béren kívüli juttatások rendszerének ideális esetben az étkezés támogatását, a gyermek iskolakezdését, valamint az üdülést, pihenést kell leginkább szolgálnia - írja a Napi Gazdaság.

A körkérdés keretében munkáltatókat, munkavállalókat és szolgáltatókat kérdeztek arról, amennyiben tehetnék, hogyan változtatnának a cafeteria jelenlegi rendszerén. A támogatandó felhasználási területeknél az első ötbe még az egészségmegőrzés és a nyugdíjcélú megtakarítások segítése került, míg a tizedik helyen az élet- és nyugdíjbiztosítás, a tizenkettediken a helyi bérlet szerepel, a huszonhetedik és a huszonnyolcadik, azaz az utolsó két helyezett pedig a közüzemi díjak kifizetésének támogatása, valamit a személygépkocsi-vásárlás segítése. Váratlan módon a sorrend utolsó, 25. helyén a munkáltató által adott ajándék is szerepel.

A másik vizsgált kérdés az volt, hogy milyen céllal adja a legnagyobb támogatást az adórendszer. E szerint az első háromba az étkezés, a gyógyulás (gyógyszer, kezelés) és a gyermek iskolakezdésének támogatás tartozik, megelőzve a nyugdíjcélú megtakarítást és a munkavégzéshez kapcsolódó képzést. A felmérés készítői szerint meglepő, hogy az első tízbe nem fért be az üdülés, pihenés, mivel a válaszadók csaknem fele teljesen elfogadja az ezt jelenleg terhelő 25%-os adóterhet.

A "problémarekorder" továbbra is a melegutalvány. Ezzel kapcsolatban nem az adófizetés okozza a legtöbb ellenérzést, hanem az elfogadóhelyeknél tapasztalható keveredés. A visszajelzések szerint az elfogadóhelyek álláspontja akár egy üzleten belül is eltérő lehet: míg egyes kibocsátók jegyét írószerre, ruházatra is elfogadják, másokét még hideg élelmiszerre sem, kizárólag grillcsirkét adnak érte. A javasolt megoldások közt a vezető ötlet a 2010 előtti helyzet visszaállítása. A válaszadók ötöde a "hideg étel" vásárlásának lehetőségét tartaná célravezetőnek, akár ott is 25%-os közterhet alkalmazva.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?