Pucoltak a lomisok: titkos jelszóval futótűzként terjedt az APEH-ellenőrzés híre

2009. április 28. 17:02

"Lomisokat" ellenőrzött az APEH Kiemelt Adózók Igazgatóságának (KAIG) rapid csoportja a hétvégén. A vizsgálat szerint az árusok többsége továbbra is szabálytalanul működik.

"Ismét eső lesz!" - így adták egymás tudomására az árusok, hogy az ellenőrök szombat után vasárnap is ellepték a devecseri piacot. Rekord gyorsasággal tűntek el az áruk, zártak be a "boltok", az eladók pedig kiterelték a nézelődőket, mondván, hogy semmi sem eladó.

Az APEH rapid csoportja a hétvégén a külföldről, elsősorban Ausztriából behozott használt, illetve lomtalanításkor összegyűjtött műszaki cikkeket, sporteszközöket, kerékpárokat és egyéb cikkeket árusítókat ellenőrizte. A rapid csoport már tavaly is vizsgálta az úgynevezett lomosokat, akkor azt látták, hogy valamennyi ellenőrzött helyszínen megsértették a törvényes működést.

Egy év alatt csak a helyszín változott - tavaly a devecseri utcákban, házaknál árusítottak, azóta a volt szovjet laktanya területén alakították ki a használtcikk piacot, de az árusítás törvényessége nem javult.

A csoport most a Kikelet akcióban visszatért a hírhedt helyszínre. A szombaton és vasárnap 15 adóellenőr, 6 rendőr és 4 pénzügyőr közreműködésével tartott akcióban 12 árust vizsgáltak, és csupán két esetben volt rendben minden.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Heten engedély nélkül árusítottak, három vállalkozó pedig a nyugtaadási kötelezettségét mulasztotta el. Útban az akció helyszínére ráadásul egy étkeztetéssel foglalkozó vállalkozót is ellenőriztek, aki ugyancsak "elfelejtett" nyugtát adni, alkalmazottját pedig bejelentés nélkül foglalkoztatta.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm