7 °C Budapest

Béralku: egymásnak feszül a két oldal

Pénzcentrum
2006. szeptember 28. 11:00

Két héten belül elkezdődhetnek az Országos Érdekegyeztető Tanácsban (OÉT) a 2007-es bértárgyalások. Bár a megváltozott gazdasági feltételek miatt a munkaadói és a szakszervezeti oldal is tárgyalni akarja a tavaly november 25-én kötött, három évre szóló minimálbér-megállapodást, a céljaik mások - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A megállapodás szerint jövőre 65 500, 2008-ban pedig 69 ezer forint lenne a legkisebb havi munkabér. A munkaadói oldal az új adók bevezetése, a fix összegű egészségügyi hozzájárulás (eho) megtartása, a tb-járulék csökkentésének elnapolása miatt mérsékelné a rájuk háruló kötelező terheket, a szakszervezetek viszont a munkavállalói terhek növekedése miatt legfeljebb felfelé módosítanák a legkisebb jövedelmeket.

Idén januártól többeleművé vált a minimálbér, és a legalább középfokú iskolai végzettséget, valamint szakképzettséget igénylő munkakört ellátók számára úgynevezett garantált bérminimumot vezetett be a kormány, a szociális partnerek jóváhagyásával és alkujával. Különösen emiatt lehet majd parázs vitára számítani az idei bértárgyalásokon. A pályakezdő szakképzettek öt, a legalább kétéves gyakorlatot már megszerzettek tíz százalékkal kereshettek többet ebben az évben, mint a szakképzetlenek, ha a legkisebb keresetet fizette ki nekik a foglalkoztatójuk. Ez az első fél évben még csak ajánlás volt, júliustól viszont kötelezővé vált. Igaz, a munka törvénykönyve (Mtk.) hagyott egy kiskaput: a garantált bérminimum összegétől jelenleg le- és felfelé is el lehet térni, amennyiben erről ágazati kollektív szerződés rendelkezik, ám a kontraktusban megállapított garantált bérminimum összege soha nem lehet kevesebb a mindenkori minimálbérnél

A Kisosz már június végén kezdeményezte, hogy a három évre szóló minimálbér-megállapodást, ha kell, jogi úton mondják fel a megszorító intézkedések miatt (VG, 2006. június 29.) Az Áfeosz pedig júliusban indítványozta, hogy a kormány 2007. január 1-jétől függessze fel a középfokú iskolai végzettséget, illetve szakképzettséget igénylő munkakörben dolgozókat érintő garantált bérminimumot.

A VOSZ-nak két konkrét javaslata is van, hogyan lehetne úgy orvosolni a problémát, hogy ne kelljen felrúgni a három évre szóló megállapodást. Az Mtk. által hagyott lehetőséget szélesebbre kellene nyitni, vagyis bizonyos üzemméret felett már a vállalati szintű kollektív szerződésnek is teret kellene adnia a munkaadóknak és a szakszervezeteknek, hogy lefelé eltérjenek a garantált bérminimum összegétől.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.11.30 08:38
A Kormány 2021. november 2-án benyújtotta az egyes képzéseket és a foglalkoztatást érintő törvények...
hrdoktor  |  2021.11.29 05:13
Vannak olyan életviteli szokások, amelyek észrevétlenül elveszik az energiánkat. [...] Bővebben!
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
coachco  |  2021.11.12 19:58
Aki járt Mádon az elmúlt években, biztos, hogy járt a Szent Tamás dűlő tetején. Csodás a kilátás! Mi...
hrbonbon  |  2021.11.11 14:19
We take the idea of hierarchy for granted in organizations, but we are wrong.  Organizations need n...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?