6 °C Budapest

Erőteljes euró emelkedés, fokozatosan felkapaszkodó forint (Hamilton Rt.)

Pénzcentrum
2004. július 5. 11:29

Pénteken a vártnál lényegesen gyengébb amerikai adatok hatására a dollárt egy erőteljes eladói hullám érte el, és mivel a kamatemelési várakozással már nem lehet visszahozni a lendületet, a dollár rég nám látott mértékben gyengült a legtöbb devizával szemben. Közben a forint folytatta lassú erősödését.

EUR/HUF: 250.10-250.40
Azok után, hogy az elmúlt hét közepén nagy lendülettel erősödött a forint, úgy tűnt, hogy a hét végére lenyugodott a piac. Ugyanakkor a korrekciónak apró jelei sem voltak érzékelhetőek és ennek következtében a lassú lefelé csorgás folytatódott a 250-es árfolyam irányába. Sőt ma reggel rövid ideig ez alatt is járt, de egyelőre még felette stabilizálódott. Mivel a héten csak szerdán lesznek jelentősebb adatok, addig folytatódhat a 250 tesztelése.

EUR/USD: 1.2290-1.2295
A pénteki amerikai számok megadták az euró/dollár számára is azt a régen várt lökést, amellyel az árfolyam kimozdult a hetek óta stabil sávjából. A látványos lendülettel ma reggel 1.2335-ig száguldott az árfolyam, ám innen most némi korrekció zajlik. A megnyílt lehetőségekkel az euró akár 1.25 közelébe is eljuthat a következő hetekben.

USD/JPY: 108.65-108.70
A dollár gyengülése ezúttal nem jelentkezett a dollár/jen árfolyamában, miután a japán fizetőeszköznél is értékvesztés volt megfigyelhető a többi devizával szemben. Ennek köszönhetően a napokban kialakult 108.30-109.20-as sávon belül maradt az árfolyam, és így a kereskedés kicsit iránytalanná vált. Ennek ellenére a korábban jelzett célárfolyamok (107.40;105.50) tarthatóak lehetnek egy folytatódó dollár gyengülés esetén.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Tel: 473-0418
e-mail: research@hamilton.hu

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm