24 °C Budapest

Megcsináltuk! - A PM már ünnepelt

Pénzcentrum
2004. április 29. 17:45

Ezzel a kijelentéssel kezdte ünnepi beszédét Draskovics Tibor pénzügyminiszter a Pénzügyminisztériumban ma délután tartott ünnepségen, amelyet az EU-csatlakozás alkalmából rendeztek. A rövid megemlékezésen megjelent a rendszerváltozás óta valamennyi volt pénzügyminiszter, akik külön elismerésben részesültek. A jelenlegi pénzügyminiszter megköszönte minden volt és jelenlegi PM-es munkáját és ennek jeléül néhány vezető tisztségviselőnek kitüntetéseket adott át.

A Himnusz után Draskovics Tibor pénzügyminiszter ünnepi beszédet tartott a népes ünneplő tömeg előtt a Pénzügyminisztérium épületében. Az alkalomra meghívást kapott valamennyi pénzügyminiszter, aki a rendszerváltozást követően betöltötte ezt a tisztséget.

Draskovics Tibor nélkülözhetetlennek és rendkívül fontosnak értékelte azt a munkát, amit a PM valamennyi dolgozója az elmúlt 15 évben, hazánk uniós csatlakozási törekvései során végzett, azonban felhívta a jelen lévők figyelmét arra, hogy bár fontos célokat sikerült elérni, de "nem dőlhetünk hátra, nincs megállás, mert még sok a tennivaló". Ezzel a minisztérium előtt álló olyan nagyobb feladatokra utalt, mint például a 2005-ös költségvetés (és az azt követő évek költségvetéseinek) kidolgozása, az átfogó adóreform, az államháztartási reform, az adósságtörlesztés kérdésének rendezése, amelyek véleménye szerint elengedhetetlenek ahhoz, hogy hazánk gyorsan és sikeresen zárkózzon fel az unió erősebb államaihoz.

Külön kiemelte a miniszter a hatékony érdekérvényesítés és a versenyképességre való koncentrálás szerepét, amelyek segíthetnek abban, hogy "ne csak gyermekeink részesedjenek a csatlakozás-nyújtotta előnyökből, hanem a mostani generáció is.

Kiemelkedő munkájukért néhány munkatársat külön kitűntetésben is részesített a miniszter, majd Szabó Iván volt pénzügyminiszter - akinek hivatali ideje alatt nyújtotta be hazánk a csatlakozási kérelmet - tartott visszaemlékezést, és a csatlakozás fontosságát hangsúlyozta.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem