23 °C Budapest

Megcsináltuk! - A PM már ünnepelt

Pénzcentrum
2004. április 29. 17:45

Ezzel a kijelentéssel kezdte ünnepi beszédét Draskovics Tibor pénzügyminiszter a Pénzügyminisztériumban ma délután tartott ünnepségen, amelyet az EU-csatlakozás alkalmából rendeztek. A rövid megemlékezésen megjelent a rendszerváltozás óta valamennyi volt pénzügyminiszter, akik külön elismerésben részesültek. A jelenlegi pénzügyminiszter megköszönte minden volt és jelenlegi PM-es munkáját és ennek jeléül néhány vezető tisztségviselőnek kitüntetéseket adott át.

A Himnusz után Draskovics Tibor pénzügyminiszter ünnepi beszédet tartott a népes ünneplő tömeg előtt a Pénzügyminisztérium épületében. Az alkalomra meghívást kapott valamennyi pénzügyminiszter, aki a rendszerváltozást követően betöltötte ezt a tisztséget.

Draskovics Tibor nélkülözhetetlennek és rendkívül fontosnak értékelte azt a munkát, amit a PM valamennyi dolgozója az elmúlt 15 évben, hazánk uniós csatlakozási törekvései során végzett, azonban felhívta a jelen lévők figyelmét arra, hogy bár fontos célokat sikerült elérni, de "nem dőlhetünk hátra, nincs megállás, mert még sok a tennivaló". Ezzel a minisztérium előtt álló olyan nagyobb feladatokra utalt, mint például a 2005-ös költségvetés (és az azt követő évek költségvetéseinek) kidolgozása, az átfogó adóreform, az államháztartási reform, az adósságtörlesztés kérdésének rendezése, amelyek véleménye szerint elengedhetetlenek ahhoz, hogy hazánk gyorsan és sikeresen zárkózzon fel az unió erősebb államaihoz.

Külön kiemelte a miniszter a hatékony érdekérvényesítés és a versenyképességre való koncentrálás szerepét, amelyek segíthetnek abban, hogy "ne csak gyermekeink részesedjenek a csatlakozás-nyújtotta előnyökből, hanem a mostani generáció is.

Kiemelkedő munkájukért néhány munkatársat külön kitűntetésben is részesített a miniszter, majd Szabó Iván volt pénzügyminiszter - akinek hivatali ideje alatt nyújtotta be hazánk a csatlakozási kérelmet - tartott visszaemlékezést, és a csatlakozás fontosságát hangsúlyozta.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.06 23:09
A hűtlenség napvilágra kerülése után az elválás vagy együtt maradás döntése egy nehéz és összetett k...
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 9. péntek
Félix
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?