22 °C Budapest

Megcsináltuk! - A PM már ünnepelt

Pénzcentrum
2004. április 29. 17:45

Ezzel a kijelentéssel kezdte ünnepi beszédét Draskovics Tibor pénzügyminiszter a Pénzügyminisztériumban ma délután tartott ünnepségen, amelyet az EU-csatlakozás alkalmából rendeztek. A rövid megemlékezésen megjelent a rendszerváltozás óta valamennyi volt pénzügyminiszter, akik külön elismerésben részesültek. A jelenlegi pénzügyminiszter megköszönte minden volt és jelenlegi PM-es munkáját és ennek jeléül néhány vezető tisztségviselőnek kitüntetéseket adott át.

A Himnusz után Draskovics Tibor pénzügyminiszter ünnepi beszédet tartott a népes ünneplő tömeg előtt a Pénzügyminisztérium épületében. Az alkalomra meghívást kapott valamennyi pénzügyminiszter, aki a rendszerváltozást követően betöltötte ezt a tisztséget.

Draskovics Tibor nélkülözhetetlennek és rendkívül fontosnak értékelte azt a munkát, amit a PM valamennyi dolgozója az elmúlt 15 évben, hazánk uniós csatlakozási törekvései során végzett, azonban felhívta a jelen lévők figyelmét arra, hogy bár fontos célokat sikerült elérni, de "nem dőlhetünk hátra, nincs megállás, mert még sok a tennivaló". Ezzel a minisztérium előtt álló olyan nagyobb feladatokra utalt, mint például a 2005-ös költségvetés (és az azt követő évek költségvetéseinek) kidolgozása, az átfogó adóreform, az államháztartási reform, az adósságtörlesztés kérdésének rendezése, amelyek véleménye szerint elengedhetetlenek ahhoz, hogy hazánk gyorsan és sikeresen zárkózzon fel az unió erősebb államaihoz.

Külön kiemelte a miniszter a hatékony érdekérvényesítés és a versenyképességre való koncentrálás szerepét, amelyek segíthetnek abban, hogy "ne csak gyermekeink részesedjenek a csatlakozás-nyújtotta előnyökből, hanem a mostani generáció is.

Kiemelkedő munkájukért néhány munkatársat külön kitűntetésben is részesített a miniszter, majd Szabó Iván volt pénzügyminiszter - akinek hivatali ideje alatt nyújtotta be hazánk a csatlakozási kérelmet - tartott visszaemlékezést, és a csatlakozás fontosságát hangsúlyozta.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.16 07:59
Gazdasági társaság által vásárolt kerékpár számviteli elszámolása attól függ, hogy a kerékpárt hogya...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?