Budapest Bank közgyűlés

Pénzcentrum
2004. április 29. 13:45

A Budapest Bank Rt. a mai napon megtartotta évi rendes közgyűlését. A közgyűlés az előterjesztésnek megfelelően jóváhagyta az igazgatóság beszámolóját a Bankcsoport 2003. évi gazdálkodásáról és működéséről, valamint elfogadta a társaság magyar számviteli elvek szerinti konszolidált illetve nem konszolidált mérlegbeszámolóit és eredménykimutatásait. A közgyűlés Dr. Szalkai Istvánné személyében új tagot választott a társaság felügyelőbizottságába.

A közgyűlés a magyar számviteli szabályok szerint auditált, konszolidált mérleget 390 milliárd forintos főösszeggel fogadta el. A bankcsoport a tavalyi évben 34,179 milliárd forintos kamatbevételt, 10,757 milliárd forintos adózás előtti, 8,9 milliárd forintos mérleg szerinti eredményt ért el. A közgyűlés az igazgatóság előterjesztése alapján úgy határozott, hogy a társaság osztalékot nem fizet és a megállapított eredményt eredménytartalékba helyezi.

A közgyűlés a 2006-os gazdasági évet lezáró rendes közgyűlés napjáig a felügyelőbizottság új tagjává választotta Dr. Szalkai Istvánnét, valamint hároméves időtartamra újra választotta Dr. Szász Iván felügyelőbizottsági tagot, Richard Pelly urat, az igazgatótanács elnökét, és Aris Bogdanerist, az igazgatótanács tagját.

A közgyűlés a 2004. üzleti évet lezáró rendes közgyűlésig terjedő időszakra a társaság könyvvizsgálói feladatainak ellátásával a KPMG Hungária Könyvvizsgáló, Adó és Közgazdasági Tanácsadó Kft.-t bízta meg. A megválasztott könyvvizsgáló cég részéről az eljáró könyvvizsgáló a továbbiakban is Nagy Zsuzsanna lesz.

A közgyűlés jóváhagyta a Budapest Bank Rt. új pápai fiókirodájának létesítéséről szóló döntést.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Budapest Bank Rt. a közgyűlés határozatainak részletes jegyzékét a Magyar Nemzet és a Magyar Tőkepiac 2004. április 30-i számában teszi közzé.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.29 13:41
A mítoszok, regék világa… passé, boring, kit érdekel, boomer-world…”…:-))) aha… Jung, a pszichoteráp...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 1. vasárnap
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM