32 °C Budapest

Budapest Bank közgyűlés

Pénzcentrum
2004. április 29. 13:45

A Budapest Bank Rt. a mai napon megtartotta évi rendes közgyűlését. A közgyűlés az előterjesztésnek megfelelően jóváhagyta az igazgatóság beszámolóját a Bankcsoport 2003. évi gazdálkodásáról és működéséről, valamint elfogadta a társaság magyar számviteli elvek szerinti konszolidált illetve nem konszolidált mérlegbeszámolóit és eredménykimutatásait. A közgyűlés Dr. Szalkai Istvánné személyében új tagot választott a társaság felügyelőbizottságába.

A közgyűlés a magyar számviteli szabályok szerint auditált, konszolidált mérleget 390 milliárd forintos főösszeggel fogadta el. A bankcsoport a tavalyi évben 34,179 milliárd forintos kamatbevételt, 10,757 milliárd forintos adózás előtti, 8,9 milliárd forintos mérleg szerinti eredményt ért el. A közgyűlés az igazgatóság előterjesztése alapján úgy határozott, hogy a társaság osztalékot nem fizet és a megállapított eredményt eredménytartalékba helyezi.

A közgyűlés a 2006-os gazdasági évet lezáró rendes közgyűlés napjáig a felügyelőbizottság új tagjává választotta Dr. Szalkai Istvánnét, valamint hároméves időtartamra újra választotta Dr. Szász Iván felügyelőbizottsági tagot, Richard Pelly urat, az igazgatótanács elnökét, és Aris Bogdanerist, az igazgatótanács tagját.

A közgyűlés a 2004. üzleti évet lezáró rendes közgyűlésig terjedő időszakra a társaság könyvvizsgálói feladatainak ellátásával a KPMG Hungária Könyvvizsgáló, Adó és Közgazdasági Tanácsadó Kft.-t bízta meg. A megválasztott könyvvizsgáló cég részéről az eljáró könyvvizsgáló a továbbiakban is Nagy Zsuzsanna lesz.

A közgyűlés jóváhagyta a Budapest Bank Rt. új pápai fiókirodájának létesítéséről szóló döntést.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Budapest Bank Rt. a közgyűlés határozatainak részletes jegyzékét a Magyar Nemzet és a Magyar Tőkepiac 2004. április 30-i számában teszi közzé.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?