A várakozások alatti, mégis biztató növekedési adat (2.)

Pénzcentrum
2004. április 29. 14:37

Az először publikált, előzetesnek minősülő adatok alapján 4.2%-kal növekedett az idei év első negyedévben a világ vezető gazdasága, amely alulmúlja az 5%-os elemzői várakozásokat.

spfutures
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a felülvizsgálatok még jelentősen módosíthatnak az összképen, mégis kétségtelen, hogy folytatódik a recesszióból való kilábalás, az élénkülés az Egyesült Államokban. Három negyedéves intervallumot tekintve tíz év távlatában nem volt ennyire erőteljes a gazdaság teljesítménye.

A rendelkezésre álló reáljövedelem 4.3%-kal emelkedett. A bővülő lakossági fogyasztásnak köszönhetően folytatódott a kedvező trend a hazai termékek értékesítésében, az október-decemberi időszak 3.4%-os növekedése után január és március között 3.9%-os volt a gyarapodás dinamikája.

Az előző két negyedév kétszámjegyű növekedési üteme után valamelyest lassultak, de így is 7.2%-kal nőttek az üzleti befektetések.

A várva várt GDP adat publikálását követő percekben az S&P Futures gyengülést mutatott, majd kisvártatva visszakorrigált.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43