"We are the best retail bank in the region" - Csányi és Wolf Bukarestben

Pénzcentrum
2004. április 28. 09:46

Újságírói kérdésekre válaszolva Csányi elmondta, hogy elsőként főleg a nagyvárosokban fognak terjeszkedni, és később a kisebbekben. A terjeszkedési célpontok a városok gazdasági ereje alapján lesznek kiválasztva, s egész Romániában jelen kíván lenni az OTP (tehát nem fogja etnikai alapon preferálni az erdélyi régiót Románia többi részeivel szemben). A RoBank vételára 47.5 millió dollár volt. A bank jövőbeli nevéről még konkrét döntés nincs, de Wolf László szerint az OTP neve valószínűleg szerepelni fog a bank nevében a későbbiekben. Wolf elmondta, hogy a Robank akvizíciójában az OTP-nek nem voltak tanácsadói, mert a saját alkalmazottai megfelelő felkészültséggel rendelkeznek a bankvásárlásban. A tanácsadó cégek közül a Roland Berger segített az OTP-nek. Wolf László elmondta, hogy nagyon ambíciózusak az OTP céljai. 5 év alatt 4-5%-ra kívánják legalább növelni az OTP piaci részesedését, az elektronikai csatornák és az ATM-ek fejlesztésével. Az OTP céljai megvalósításában a DSK management is segíthet, s az OTP és a DSK IT rendszereinek romániai adaptálásával Csányi szerint is gyros növekedés előtt áll a román OTP Bank. Csányi nagyon szomorú lenne, ha az 5%-os piaci részesedést nem erne el az OTP, és felhívta a roman újságírók figyelmét arra, hogy az OTP mindig túlteljesítette céljait. Wolf a többi romániai bankkal szemben az OTP versenyelőnyeként az elektronikai csatornák használatát említette. Az internet bank mellett az SMS és a mobil telefonbankolást és az ATM hálózatot emelte ki az OTP erősségeként és a bankkártya menedzsment rendszert, melyben a csalási arány egytizede az európai átlagnak. Ezen kívül Wolf még körülbelül 5-6 percen át sorolta a roman újságíróknak a magyarok által már jól ismert erősségeit az OTP Banknak.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24