Stabil a forint, gyengül a dollár

Pénzcentrum
2004. április 27. 10:41

A forint ma reggel a tegnapi záróértékének környékén nyitott, a kereskedés eddigi szakaszában a kötések jellemzően a 249.60 - 250.00 Ft/euró közötti sávban születtek, ami az intervenciós sáv közepétől mintegy 11.6%-ra van. Az állampapírok másodpiacán szerény mértékű (5-10 bp) hozamcsökkenés figyelhető meg.

eurhufcomp
eurhufcomp
Piaci vélekedés szerint a hazai fizetőeszköz a mai (és a következő napokban) napon is folytathatja lassú erősödését az euróval szemben. Ezen a héten nem jelenik meg a hazai devizapiacot lényegesen befolyásoló makrogazdasági hír, így a kereskedést a külföldről (elsősorban a tengerentúlról) érkező hírek befolyásolhatják. A csütörtökön sorra kerülő 3 éves állampapír-aukció várhatóan nagyobb külföldi érdeklődésre tarthat számot.

Ma az ÁKK a három hónapos diszkontkincstárjegy aukcióját tartja. A felkínált mennyiség 35 milliárd forint, az átlaghozam várhatóan 11.40 - 11.50% között alakulhat.

A dollárral 210.90 - 211.20 forinton kereskedtek ma reggel, ami kismértékű gyengülés a tegnapi délutáni 210.20 - 210.50 forintos kurzusnál.

eurusdcomp
eurusdcomp
A dollár jelentős gyengülést produkált a tegnapi 5 hónapos csúcsot jelentő 1.1770-es kurzushoz képest. Jelenleg már az 1.1870 - 1.1890 közötti sávban cserél gazdát a két fizetőeszköz. A tegnapi váratlanul kedvező IFO-index úgy tűnik, hogy lendületet tudott adni az euró erősödésének, ugyanakkor a szintén váratlanul kedvező amerikai lakáseladási adat nem tudott érdemben hatni a dollár árfolyamára.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

usdjpycomp
usdjpycomp
A japán jen továbbra is erős a dollárral szemben, ugyanakkor a 100 jen/USD szinttől úgy tűnik tartósan sikerült eltávolodni. A kötések jelenleg is a 108.40 - 108.70 közötti sávban születnek, a japán jegybank intervenciói tehát az elmúlt időszakban mérsékelt sikert értek el.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.29 13:41
A mítoszok, regék világa… passé, boring, kit érdekel, boomer-world…”…:-))) aha… Jung, a pszichoteráp...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 1. vasárnap
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM