Holnap egész napos LDFSZ sztrájk - 20 járatot törölt a Malév

Pénzcentrum
2004. április 26. 12:00

A Malév egyik szakszervezete, a takarítókat és más földi kiszolgálókat tömörítő Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete bérkövetelései nyomatékául 2004. április 27-én, kedden, 4.30 órától 24.00 óráig munkabeszüntetést hirdetett - tájékoztatta a nyilvánosságot közleményben a Malév Rt.

Mint ismeretes, az LDFSZ egy hónapja már tartott egy kétórás figyelmeztető sztrájkot, ezután úgy tűnt, hogy az intenzívebbé váló bértárgyalások elmozdulnak a holtpontról, mindezidáig mégsem sikerült megállapodásra jutni.

A nemzeti légitársaság az utasok zökkenőmentes kiszolgálása érdekében 20 járatát törli, de - korlátozott lehetőségeihez mérten - mindent megtesz annak érdekében, hogy utasait eljutassa az eredeti célállomásra.


A törölt járatok esetében ma és a sztrájkot követő napokban, az utasokat - az utazási irodákban és jegyirodákban módosított repülőjegyek birtokában - érkezési sorrend alapján juttatja el az eredeti célállomásra, de kérésre a repülőjegyek teljes árú visszatérítését is vállalja a társaság.

Sándor László sajnálatosnak nevezte a keddi munkabeszüntetését, és hangsúlyozta, hogy az érdekképviseletet terheli a felelősség a járattörlésekből adódó 70-80 millió Ft-os közvetlen veszteségért.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az elnök-vezérigazgató mérföldkőnek nevezte a bértárgyalás-sorozatban, hogy a társaságnál működő hat szakszervezet többségével, néggyel megállapodás született a 2004-2005-ös kérdésekben.

HR BLOGGER
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem