23 °C Budapest

Holnap egész napos LDFSZ sztrájk - 20 járatot törölt a Malév

Pénzcentrum
2004. április 26. 12:00

A Malév egyik szakszervezete, a takarítókat és más földi kiszolgálókat tömörítő Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete bérkövetelései nyomatékául 2004. április 27-én, kedden, 4.30 órától 24.00 óráig munkabeszüntetést hirdetett - tájékoztatta a nyilvánosságot közleményben a Malév Rt.

Mint ismeretes, az LDFSZ egy hónapja már tartott egy kétórás figyelmeztető sztrájkot, ezután úgy tűnt, hogy az intenzívebbé váló bértárgyalások elmozdulnak a holtpontról, mindezidáig mégsem sikerült megállapodásra jutni.

A nemzeti légitársaság az utasok zökkenőmentes kiszolgálása érdekében 20 járatát törli, de - korlátozott lehetőségeihez mérten - mindent megtesz annak érdekében, hogy utasait eljutassa az eredeti célállomásra.


A törölt járatok esetében ma és a sztrájkot követő napokban, az utasokat - az utazási irodákban és jegyirodákban módosított repülőjegyek birtokában - érkezési sorrend alapján juttatja el az eredeti célállomásra, de kérésre a repülőjegyek teljes árú visszatérítését is vállalja a társaság.

Sándor László sajnálatosnak nevezte a keddi munkabeszüntetését, és hangsúlyozta, hogy az érdekképviseletet terheli a felelősség a járattörlésekből adódó 70-80 millió Ft-os közvetlen veszteségért.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az elnök-vezérigazgató mérföldkőnek nevezte a bértárgyalás-sorozatban, hogy a társaságnál működő hat szakszervezet többségével, néggyel megállapodás született a 2004-2005-ös kérdésekben.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.06 23:09
A hűtlenség napvilágra kerülése után az elválás vagy együtt maradás döntése egy nehéz és összetett k...
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 9. péntek
Félix
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?