37 °C Budapest

A Jukosz markában...

Pénzcentrum
2004. április 26. 10:55

Csökkenés jellemezte az elmúlt héten a kelet-európai részvénypiacokat. A folyamatok középpontjában az óvatosabb befektetői magatartás, illetve a Jukosz körül újra korbácsolódó viharok álltak. Az olajcéget leminősítette az S&P, a társaság egyes eszközeit az államosítás veszélye fenyegeti. A régió vezető indexei közül csak a PX50 tudott erősödni. Oroszországban nagyon markáns volt a

Csökkenés jellemezte az elmúlt héten a kelet-európai részvénypiacokat. A folyamatok középpontjában az óvatosabb befektetői magatartás, illetve a Jukosz körül újra korbácsolódó viharok álltak. Az olajcéget leminősítette az S&P, a társaság egyes eszközeit az államosítás veszélye fenyegeti.


A régió vezető indexei közül csak a PX50 tudott erősödni. Oroszországban nagyon markáns volt a visszaesés, de a csökkenés nem kerülte el Varsót és Budapestet sem. A korrekció folytatódott.


A hét vesztese természetesen a Jukosz lett, az orosz olajipari óriás 16%-ot vesztett értékéből. Az élpapír elbizonytalanodása magával vitt még számos blue chipet is a mélybe, az orosz tőzsde veszteségei meglehetősen nagyok voltak.


A nyertes papírok között az AH, aDanubius és a Rába képviseli a magyar piacot. A TOP12 döntő része mid-cap, a befektetők pár kisebb papírt még vonzónak vonzónak találtak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A régió irányadó bankjai között az OTP és a Komercni egyaránt jól teljesített, miközben a Pekaonak megint nem ment jól. A lengyel bank az utóbbi időben nem bizonyult a legjobb befektetésnek.

Csakúgy mint a távközlési szektor, ahol a Matáv veszteségeit lehet kiemelni.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?