20 °C Budapest

Rába futóművek amerikai teherautókba

Pénzcentrum
2004. április 23. 13:50

Öt évre szóló keret-megállapodást írt alá a Rába Rt. és az amerikai Marmon-Herrington Company. A megállapodás szerint a magyar járműipari cég saját fejlesztésű futóműveket szállít az amerikai partner által kialakított terepjáró tehergépkocsikhoz. A szállítandó termékek mennyiségéről és áráról évente állapodik meg a két fél. A megrendelésekből származó bevétel az eddigi 1 milliárd forintos éves forgalom további öt évre szóló fenntartását jelenti.

A Marmon-Herrington Company járművek speciális igényeket kielégítő átalakításával foglalkozik. A cég kereskedelmi tehergépjárműveket alakít át terepjáróvá úgy, hogy az eredetileg merev mellső futóművet hajtott futóműre cseréli ki. Az így átépített öszkerékhajtású jármű nehezebb tereppel is képes megbirkózni. A több mint 150 éves vállalat ismét a Rába Futómű Kft.-t bízta meg azzal, hogy magyar fejlesztésű komplett futóműveket szállítson a részére. A futóművek hasonló konstrukciójúak, mint amiket a Rába saját katonai terepjáró gépkocsijaiba épít be, többek között rendelkeznek központi abroncsfeltöltő berendezéssel is. A szállítandó termékek mennyiségéről, áráról és a szállítás határidejéről minden év novemberéig külön megállapodást köt a két fél.

A Rába és a Marmon-Herrington kapcsolata nem új keletű, a győri vállalat már korábban is szállított az amerikai cégnek. A mostani megállapodás jelzi, hogy a Marmon-Herrington elégedett a Rába termékeivel, és a partneri kapcsolatot tovább kívánja erősíteni.
A megállapodás aláírása után Pintér István vezérigazgató elmondta: "A Rába számára a megállapodás jó üzletet, tervezhető bevételt jelent, és a következő öt év közös munkája még tovább erősítheti a két cég közötti partnerséget. Még ennél is fontosabb, hogy a komoly szakmai múlttal rendelkező egyesült államokbeli vállalatnak szállított saját fejlesztésű futóműveink révén még tovább növelhetjük szakmai és üzleti elismertségünket nemcsak az amerikai kontinensen, hanem a többi kontinensen is.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 14. hétfő
Vazul
24. hét
Június 14.
Húsmentes világnap
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 13. 16:08