Rába futóművek amerikai teherautókba

Pénzcentrum
2004. április 23. 13:50

Öt évre szóló keret-megállapodást írt alá a Rába Rt. és az amerikai Marmon-Herrington Company. A megállapodás szerint a magyar járműipari cég saját fejlesztésű futóműveket szállít az amerikai partner által kialakított terepjáró tehergépkocsikhoz. A szállítandó termékek mennyiségéről és áráról évente állapodik meg a két fél. A megrendelésekből származó bevétel az eddigi 1 milliárd forintos éves forgalom további öt évre szóló fenntartását jelenti.

A Marmon-Herrington Company járművek speciális igényeket kielégítő átalakításával foglalkozik. A cég kereskedelmi tehergépjárműveket alakít át terepjáróvá úgy, hogy az eredetileg merev mellső futóművet hajtott futóműre cseréli ki. Az így átépített öszkerékhajtású jármű nehezebb tereppel is képes megbirkózni. A több mint 150 éves vállalat ismét a Rába Futómű Kft.-t bízta meg azzal, hogy magyar fejlesztésű komplett futóműveket szállítson a részére. A futóművek hasonló konstrukciójúak, mint amiket a Rába saját katonai terepjáró gépkocsijaiba épít be, többek között rendelkeznek központi abroncsfeltöltő berendezéssel is. A szállítandó termékek mennyiségéről, áráról és a szállítás határidejéről minden év novemberéig külön megállapodást köt a két fél.

A Rába és a Marmon-Herrington kapcsolata nem új keletű, a győri vállalat már korábban is szállított az amerikai cégnek. A mostani megállapodás jelzi, hogy a Marmon-Herrington elégedett a Rába termékeivel, és a partneri kapcsolatot tovább kívánja erősíteni.
A megállapodás aláírása után Pintér István vezérigazgató elmondta: "A Rába számára a megállapodás jó üzletet, tervezhető bevételt jelent, és a következő öt év közös munkája még tovább erősítheti a két cég közötti partnerséget. Még ennél is fontosabb, hogy a komoly szakmai múlttal rendelkező egyesült államokbeli vállalatnak szállított saját fejlesztésű futóműveink révén még tovább növelhetjük szakmai és üzleti elismertségünket nemcsak az amerikai kontinensen, hanem a többi kontinensen is.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.28 09:02
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevétel...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?