1 °C Budapest

Rába futóművek amerikai teherautókba

Pénzcentrum
2004. április 23. 13:50

Öt évre szóló keret-megállapodást írt alá a Rába Rt. és az amerikai Marmon-Herrington Company. A megállapodás szerint a magyar járműipari cég saját fejlesztésű futóműveket szállít az amerikai partner által kialakított terepjáró tehergépkocsikhoz. A szállítandó termékek mennyiségéről és áráról évente állapodik meg a két fél. A megrendelésekből származó bevétel az eddigi 1 milliárd forintos éves forgalom további öt évre szóló fenntartását jelenti.

A Marmon-Herrington Company járművek speciális igényeket kielégítő átalakításával foglalkozik. A cég kereskedelmi tehergépjárműveket alakít át terepjáróvá úgy, hogy az eredetileg merev mellső futóművet hajtott futóműre cseréli ki. Az így átépített öszkerékhajtású jármű nehezebb tereppel is képes megbirkózni. A több mint 150 éves vállalat ismét a Rába Futómű Kft.-t bízta meg azzal, hogy magyar fejlesztésű komplett futóműveket szállítson a részére. A futóművek hasonló konstrukciójúak, mint amiket a Rába saját katonai terepjáró gépkocsijaiba épít be, többek között rendelkeznek központi abroncsfeltöltő berendezéssel is. A szállítandó termékek mennyiségéről, áráról és a szállítás határidejéről minden év novemberéig külön megállapodást köt a két fél.

A Rába és a Marmon-Herrington kapcsolata nem új keletű, a győri vállalat már korábban is szállított az amerikai cégnek. A mostani megállapodás jelzi, hogy a Marmon-Herrington elégedett a Rába termékeivel, és a partneri kapcsolatot tovább kívánja erősíteni.
A megállapodás aláírása után Pintér István vezérigazgató elmondta: "A Rába számára a megállapodás jó üzletet, tervezhető bevételt jelent, és a következő öt év közös munkája még tovább erősítheti a két cég közötti partnerséget. Még ennél is fontosabb, hogy a komoly szakmai múlttal rendelkező egyesült államokbeli vállalatnak szállított saját fejlesztésű futóműveink révén még tovább növelhetjük szakmai és üzleti elismertségünket nemcsak az amerikai kontinensen, hanem a többi kontinensen is.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
vezetoi-coaching  |  2023.11.26 11:01
Nem tudom, Neked hogyan jár az agyad, nekem, ha nem lenne a világ tele triggerrel, itt se lennék, ne...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
coachco  |  2023.11.22 10:59
„Ha céget vezetnék, mindig a legtehetségesebb fiatalok ötleteit hallgatnám meg, mert ők látják legjo...
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 1. péntek
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm