Nyilvános vételi ajánlat a Titász, a Dédász és az Édász részvényeire - kivezetés előtt a papírok (2.)

Pénzcentrum
2004. április 23. 11:30

Az E.ON Hungária Energetikai Rt. kötelező nyilvános vételi ajánlatot tett a Titász, a Dédász és az Édász Rt. valamennyi nem az E.ON Hungária tulajdonában lévő "A" sorozatú névre szóló törzsrészvényére.

Az E.ON Hungária nyilvános vételi ajánlatát jóváhagyásra benyújtotta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez. A társaság tájékoztatása szerint a nyilvános vételi ajánlat lezárását követően élni kíván vételi jogával a vételi ajánlat során tulajdonába nem került összes részvény tekintetében, majd ezt követően kezdeményezni fogja a társaság részvényeinek a Budapesti Értéktőzsde Értékpapírlistájáról való törlését.

Az E.ON Hungária a HVB Bank Hungary Rt-t bízta meg forgalmazóként a nyilvános vételi ajánlat lebonyolítására.

Mint ismeretes, az E.ON az Édászban 97.59, a Dédászban 92.41, a Titászban pedig 92.39%-os részesedéssel rendelkezik. Megítélésünk szerint racinális az E.ON időzítése: a májusi Uniós csatlakozástól sokkal ésszerűbb a három regionális áramszolgáltató, valamint az áram-nagykereskedő közös irányítás alá szervezése.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A PSZÁF a vételi ajánlattételre vonatkozó kérelem benyújtásától számított 15 napon belül dönt annak jóváhagyásáról, vagy pedig legfeljebb 5 napos határidővel kérheti a nyilvános vételi ajánlat módosítását. Ha a felügyelet 15 napon belül, illetve hiánypótlás esetén 5 napon belül nem dönt, a jóváhagyást megadottnak kell tekinteni.

A nyilvános vételi ajánlatban az ajánlat tárgyát képező részvények ellenértéke nem lehet kevesebb, mint a részvények utolsó 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára és az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző 180 napon belül a részvénytársaság részvényeire ellenérték fejében kötött átruházási szerződés legmagasabb ára közül a magasabb összeg.

Az utolsó 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára az Édásznál 13,084, a Dédásznál 8,243, a Titásznál 8,682 Ft. Mindez ugyan alatta marad a jelenleg aktuális árfolyamnak, mindemellett - mivel kevés számú részvényről van szó - nem elképzelhetetlen egy gáláns ajánlat. Emlékezhetünk, hogy az Édász esetében két évvel ezelőtt az Edf kiszállásakor az E.ON részvényenként ugyanakkora összeget, 73.561 eurót (17,800 Ft-ot) fizetett minden tulajdonosnak, amely akkor 70%-kal haladta meg a 180 napos tőzsdei átlagárfolyamot.


HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.29 13:41
A mítoszok, regék világa… passé, boring, kit érdekel, boomer-world…”…:-))) aha… Jung, a pszichoteráp...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 1. vasárnap
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM