Nyilvános vételi ajánlat a Titász, a Dédász és az Édász részvényeire - kivezetés előtt a papírok (2.)

Pénzcentrum
2004. április 23. 11:30

Az E.ON Hungária Energetikai Rt. kötelező nyilvános vételi ajánlatot tett a Titász, a Dédász és az Édász Rt. valamennyi nem az E.ON Hungária tulajdonában lévő "A" sorozatú névre szóló törzsrészvényére.

Az E.ON Hungária nyilvános vételi ajánlatát jóváhagyásra benyújtotta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez. A társaság tájékoztatása szerint a nyilvános vételi ajánlat lezárását követően élni kíván vételi jogával a vételi ajánlat során tulajdonába nem került összes részvény tekintetében, majd ezt követően kezdeményezni fogja a társaság részvényeinek a Budapesti Értéktőzsde Értékpapírlistájáról való törlését.

Az E.ON Hungária a HVB Bank Hungary Rt-t bízta meg forgalmazóként a nyilvános vételi ajánlat lebonyolítására.

Mint ismeretes, az E.ON az Édászban 97.59, a Dédászban 92.41, a Titászban pedig 92.39%-os részesedéssel rendelkezik. Megítélésünk szerint racinális az E.ON időzítése: a májusi Uniós csatlakozástól sokkal ésszerűbb a három regionális áramszolgáltató, valamint az áram-nagykereskedő közös irányítás alá szervezése.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A PSZÁF a vételi ajánlattételre vonatkozó kérelem benyújtásától számított 15 napon belül dönt annak jóváhagyásáról, vagy pedig legfeljebb 5 napos határidővel kérheti a nyilvános vételi ajánlat módosítását. Ha a felügyelet 15 napon belül, illetve hiánypótlás esetén 5 napon belül nem dönt, a jóváhagyást megadottnak kell tekinteni.

A nyilvános vételi ajánlatban az ajánlat tárgyát képező részvények ellenértéke nem lehet kevesebb, mint a részvények utolsó 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára és az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző 180 napon belül a részvénytársaság részvényeire ellenérték fejében kötött átruházási szerződés legmagasabb ára közül a magasabb összeg.

Az utolsó 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára az Édásznál 13,084, a Dédásznál 8,243, a Titásznál 8,682 Ft. Mindez ugyan alatta marad a jelenleg aktuális árfolyamnak, mindemellett - mivel kevés számú részvényről van szó - nem elképzelhetetlen egy gáláns ajánlat. Emlékezhetünk, hogy az Édász esetében két évvel ezelőtt az Edf kiszállásakor az E.ON részvényenként ugyanakkora összeget, 73.561 eurót (17,800 Ft-ot) fizetett minden tulajdonosnak, amely akkor 70%-kal haladta meg a 180 napos tőzsdei átlagárfolyamot.


HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43