37 °C Budapest

PM az adócsökkentési elképzelésekről

Pénzcentrum
2004. április 22. 10:52

Folyik a Pénzügyminisztériumban a jövő évi adócsökkentéssel, az adórendszer egyszerűsítésével kapcsolatos szakmai munka, ám döntés a tervezett, konkrét változtatásokról még nem született.

Medgyessy Péter miniszterelnök a közelmúltban bejelentette, hogy megbízta a pénzügyminisztert: dolgozzon ki olyan javaslatot a jövő esztendőre, amely a közterhek csökkentését eredményezi és hozzájárul az adórendszer egyszerűsítéséhez.

Draskovics Tibor pénzügyminiszter a napokban több alkalommal kifejtette: olyan szakmai koncepció körvonalazódik a tárcánál, amely szerint a következő években az államháztartás hiánya minden esztendőben legalább 0,5 százalékponttal mérséklődik, és hasonló ütemben csökken a költségvetési, államháztartási újraelosztás. A korábban meghirdetett koncepciónak megfelelően a tárca irányt vett egy olcsóbb állam kiépítése felé. Amennyiben az állami költekezést sikerült visszaszorítani, úgy lehetővé válik az elvonások, a közterhek mérséklése, ami fontos feltétele annak, hogy javuljon a magyar gazdaság versenyképessége, gyorsuljon a felzárkózás.

Ennek szellemében megkezdődött a szakmai munka a Pénzügyminisztériumban az adórendszer jövő évi módosításával kapcsolatban. A munka azonban nemcsak a tárcánál folyik. Szakértői csoportok, társadalmi testületek dolgoznak ki javaslatokat. E javaslatok a szakmai munka részét képezik, segítik a döntéshozókat abban, hogy a legjobb megoldásokat megtalálhassák. Várható, hogy a javaslatok közül a jövőben számos megjelenik a sajtóban, az sem kizárt, hogy némely változatok úgy kerülnek ki a lapokhoz, mintha azok már a Pénzügyminisztérium álláspontját tükröznék. Ilyen álláspont azonban még nem született. A Világgazdaság című napilap csütörtöki számában megjelent adóreform anyag is egy szakmai csoport munkája, az nem tekinthető a Pénzügyminisztérium álláspontjának.
A szakmai munka előrehaladtával, a pénzügyminisztériumi álláspont kialakulásával, a fontosabb döntések meghozatalával párhuzamosan a tárca folyamatosan és széles körben tájékoztatni fog.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy en vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?