PM az adócsökkentési elképzelésekről

Pénzcentrum
2004. április 22. 10:52

Folyik a Pénzügyminisztériumban a jövő évi adócsökkentéssel, az adórendszer egyszerűsítésével kapcsolatos szakmai munka, ám döntés a tervezett, konkrét változtatásokról még nem született.

Medgyessy Péter miniszterelnök a közelmúltban bejelentette, hogy megbízta a pénzügyminisztert: dolgozzon ki olyan javaslatot a jövő esztendőre, amely a közterhek csökkentését eredményezi és hozzájárul az adórendszer egyszerűsítéséhez.

Draskovics Tibor pénzügyminiszter a napokban több alkalommal kifejtette: olyan szakmai koncepció körvonalazódik a tárcánál, amely szerint a következő években az államháztartás hiánya minden esztendőben legalább 0,5 százalékponttal mérséklődik, és hasonló ütemben csökken a költségvetési, államháztartási újraelosztás. A korábban meghirdetett koncepciónak megfelelően a tárca irányt vett egy olcsóbb állam kiépítése felé. Amennyiben az állami költekezést sikerült visszaszorítani, úgy lehetővé válik az elvonások, a közterhek mérséklése, ami fontos feltétele annak, hogy javuljon a magyar gazdaság versenyképessége, gyorsuljon a felzárkózás.

Ennek szellemében megkezdődött a szakmai munka a Pénzügyminisztériumban az adórendszer jövő évi módosításával kapcsolatban. A munka azonban nemcsak a tárcánál folyik. Szakértői csoportok, társadalmi testületek dolgoznak ki javaslatokat. E javaslatok a szakmai munka részét képezik, segítik a döntéshozókat abban, hogy a legjobb megoldásokat megtalálhassák. Várható, hogy a javaslatok közül a jövőben számos megjelenik a sajtóban, az sem kizárt, hogy némely változatok úgy kerülnek ki a lapokhoz, mintha azok már a Pénzügyminisztérium álláspontját tükröznék. Ilyen álláspont azonban még nem született. A Világgazdaság című napilap csütörtöki számában megjelent adóreform anyag is egy szakmai csoport munkája, az nem tekinthető a Pénzügyminisztérium álláspontjának.
A szakmai munka előrehaladtával, a pénzügyminisztériumi álláspont kialakulásával, a fontosabb döntések meghozatalával párhuzamosan a tárca folyamatosan és széles körben tájékoztatni fog.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
vezetoi-coaching  |  2023.09.24 15:21
My 2 cents ehhez… eleve a kérdés iroda vs HO a dolgozó populáció bár nem kicsi, de mégis csak egy sz...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
perfekt  |  2023.09.20 16:24
Üdvözlünk az egyre fejlődő digitális korszakban, ahol a közösségi média nem csak szórakozás, hanem a...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM