Stabilizálódó forint, mérsékelt hozamemelkedés és közepes forgalom a másodpiacon

Pénzcentrum
2004. április 21. 16:50

A forint a mai kereskedés során szinte végig a 250 Ft/euró árfolyamszint körül, az elmúlt napokhoz képest viszonylag szűk sávban ingadozott. Az állampapírok másodpiacán mérsékelt ütemben emelkedtek a hozamok, a legnagyobb elmozdulás a 6 hónapos futamidőnél volt megfigyelhető, amely lejáraton ma aukcióra is sor került.

A forint a ma reggeli nyitást követően szinte végig a 249.80 - 250.40 Ft/euró közötti sávban ingadozott. Kisebb kilengésektől eltekintve a kurzus már lényegében napok óta a 250-es árszint közelében található, azaz stabilizálódó árfolyamról beszélhetünk.

Amennyiben a forint nem gyengül az euróval szemben - a múlt hetihez hasonló mértékben - az elkövetkezendő napokban, úgy a jegybank vélhetően ismét az alapkamat-csökkentése mellett dönt majd, akár már a soron következő, május 3-i ülésén.

Az állampapírok másodpiacán mérsékelt kereskedés mellett 10-15 bp-tal emelkedtek a referenciahozamok. Legnagyobb mértékben a 6 hónapos futamidő hozama változott, 26 század százalékponttal emelkedett a tegnapi értékhez képest. A 12 hónapos papír referenciahozama is viszonylag jelentős mértékben emelkedett (17bp). Ezen a lejáraton az Államadósság Kezelő Központ holnap tart aukciót, a felkínált mennyiség a mai és a tegnapi volumnehez hasonlóan 35 milliárd forint lesz.

A dollár a ma reggelre tapasztalt jelentős erősödést követően mind az euróval, mind a forinttal szemben kismértékű gyengülést mutat. A kurzus a EUR/USD relációban az 1.1860 - 1.1890 közötti szintre emelkedett. A nap során egy dollárért 212 forintnál is többet kellett fizetni, azonban a késő délutáni kereskedésre 210 Ft/USD árfolyamszintre süllyedt a kurzus.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem