20 °C Budapest

Erősödik a dollár - növekvő kamatemelési várakozások az USA-ban

Pénzcentrum
2004. április 21. 08:53

A FED elnöke, Alan Greenspan beszéde a szenátus költségvetési bizottsága előtt felerősítette a befektetők azon várakozását, mely szerint az irányadó ráta a nyár környékén emelésre kerülhet, mivel a FED legilletékesebb személyének nyilatkozatából az olvasható ki, hogy figyelme az eddigi deflációt valószínűsítő folyamatok helyett egyre inkább az inflációs veszélyekre irányul.

A befektetők többsége azonban inkább a közép-európai idő szerint délután 4 órakor sorra kerülő Kongresszus előtti meghallgatására figyel, ahol további utalásokat vár a kamatemelésre és annak időzítésére vonatkozóan.

eurusdcomp
eurusdcomp
Ennek hatására a dollár a tegnap késő esti kereskedéstől kezdve dinamikus erősödést mutat az euróval szemben, és a tegnapi 1.20 EUR/USD szintről már az 1.18-as szint közelébe erősödött. Jelenleg a kötések jellemzően az 1.1820 - 1.1840 EUR/USD közötti árfolyam-sávban születnek.

A dollár erősödését segítette, hogy tegnap igen kedvezőtlen hír látott napvilágot Németországban. A ZEW konjunktúra-indexe az előzetes várakozásoknál majd' 10 ponttal alacsonyabb értéket mutatott (49.7 pont), ami megerősíti azon véleményeket, hogy a német gazdaság igen "gyenge lábakon áll" a gazdasági fellendülés tekintetében, ami ismét felerősíti az Európai Központi Bank 2%-os rátájának csökkentéséhez fűződő várakozásokat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A márciusi brit fogyasztói árindex-adat szintén lényegesen elmaradt a várt értéktől, amely azt vonhatja maga után, hogy a Bank of England még egy jó ideig nem nyúl alapkamatához. Így a befektetők az európai kulcsvalutákon elérhető hozamszintek csökkenésére számítva inkább a dollár-befektetések mellett dönthetnek a közeljövőben, ami megnyithatja az utat egy erőteljesebb dollár-erősödés irányába.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.06 23:09
A hűtlenség napvilágra kerülése után az elválás vagy együtt maradás döntése egy nehéz és összetett k...
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?