25 °C Budapest

Erősödik a dollár - növekvő kamatemelési várakozások az USA-ban

Pénzcentrum
2004. április 21. 08:53

A FED elnöke, Alan Greenspan beszéde a szenátus költségvetési bizottsága előtt felerősítette a befektetők azon várakozását, mely szerint az irányadó ráta a nyár környékén emelésre kerülhet, mivel a FED legilletékesebb személyének nyilatkozatából az olvasható ki, hogy figyelme az eddigi deflációt valószínűsítő folyamatok helyett egyre inkább az inflációs veszélyekre irányul.

A befektetők többsége azonban inkább a közép-európai idő szerint délután 4 órakor sorra kerülő Kongresszus előtti meghallgatására figyel, ahol további utalásokat vár a kamatemelésre és annak időzítésére vonatkozóan.

eurusdcomp
eurusdcomp
Ennek hatására a dollár a tegnap késő esti kereskedéstől kezdve dinamikus erősödést mutat az euróval szemben, és a tegnapi 1.20 EUR/USD szintről már az 1.18-as szint közelébe erősödött. Jelenleg a kötések jellemzően az 1.1820 - 1.1840 EUR/USD közötti árfolyam-sávban születnek.

A dollár erősödését segítette, hogy tegnap igen kedvezőtlen hír látott napvilágot Németországban. A ZEW konjunktúra-indexe az előzetes várakozásoknál majd' 10 ponttal alacsonyabb értéket mutatott (49.7 pont), ami megerősíti azon véleményeket, hogy a német gazdaság igen "gyenge lábakon áll" a gazdasági fellendülés tekintetében, ami ismét felerősíti az Európai Központi Bank 2%-os rátájának csökkentéséhez fűződő várakozásokat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A márciusi brit fogyasztói árindex-adat szintén lényegesen elmaradt a várt értéktől, amely azt vonhatja maga után, hogy a Bank of England még egy jó ideig nem nyúl alapkamatához. Így a befektetők az európai kulcsvalutákon elérhető hozamszintek csökkenésére számítva inkább a dollár-befektetések mellett dönthetnek a közeljövőben, ami megnyithatja az utat egy erőteljesebb dollár-erősödés irányába.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?