32 °C Budapest

Erősödhet a forint, ostromol a dollár, gyengül a jen

Pénzcentrum
2004. április 14. 10:03

A ma reggeli, a várakozásoknál lényegesen kedvezőbb inflációs adat és a tegnapi merénylet-tervezet körüli bizonytalanság enyhülésével várhatóan erősödni fog a forint a mai kereskedés során.

A ma reggeli nyitást követő első kötések még a 250-es árfolyamszint közelében születtek, majd fokozatosan a 249 Ft/euró közelébe mozdult a kurzus. Az év/év alapú márciusi 6.7%-os fogyasztói árnövekedés felerősítheti a kamatcsökkentési várakozásokat a jövő hétfőn sorra kerülő Monetáris Tanács ülés közeledtével, ugyanis a jegybank a tavaszi-nyári hónapokra bőven 7% feletti inflációval számol, amely egyelőre nem látszik beigazolódni.

eurhufcomp
eurhufcomp
A kedvező adat várhatóan hozzájárul a másodpiaci hozamok - tegnapi jelentős emelkedést követő - csökkenéséhez, főként a rövidebb lejáratok esetén.

Érdemes még megjegyezni, hogy a ma megjelent inflációs adatban még nincs benne a várhatóan szintén az inflációs szintet csökkentő gyógyszerár-befagyasztás (április 1-től érvényes) hatása, amelynek mértékét Járai Zsigmond a múlt heti jegybanki sajtótájékoztatón mintegy 0.2%-ra becsülte.

A dollár a tegnapi késő esti kereskedés során elérte ez évi legerősebb szintjét az euróval szemben (1.19-es kurzus), azonban nem volt meg a kellő lendület a további erősödéshez, így egy kisebb gyengülést követően jelenleg az 1.1920 - 1.1960 közötti árfolyamsávban születnek a kötések. A dollár erősödésének hátterében a tegnap nyilvánosságra hozott rendkívül kedvező kiskereskedelmi forgalom-bővülés élénkülő konjunktúrát tükröző adata állhat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A jen a két napja tapasztalt erősödést követően határozott gyengülést mutat a dollárral szemben és a kurzus már a 107 jen/dollár szint felett jár. A távol-keleti valuta gyengülésének hátterében állhat a japán jegybank újabb intervenciója, illetve a három fogságba esett japán túsz sorsa és ennek belpolitikai következményei. A japán gazdaság fundamentumai azonban egyre javulnak, amelyet várhatóan a jegybank soron következő ülésén is megerősít, így a jen gyengülésére spekulálóknak óvatosnak kell lenniük.

eurusdcomp
eurusdcomp
usdjpycomp
usdjpycomp

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.08.17 11:35
Utóirat előiratként. Ezt a postot eredetileg a Linkedin-re írtam közvetlenül. Idementem az örökkéva...
laskainelli  |  2022.08.16 21:28
A párkapcsolatban (mint minden emberi kapcsolatban) a távolodás természetes jelenség. A problémát ak...
coachco  |  2022.08.15 15:19
Amikor 1986-ban a diplomamunkámat egy olasz témából írtam, még fogalmam sem volt róla, milyen csodál...
perfekt  |  2022.08.15 08:41
A 34/2021 ITM rendelet értelmében a jövőben csak azok a szakemberek végezhetnek égéstermék-elvezető...
hrdoktor  |  2022.08.15 04:15
A várandósság miatt megnehezülhet a nők számára a munkahelyi helytállás. Milyen jogaik vannak, hogya...
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?