Gyógyszertárgyalások: személyesen Medgyessy ül le az asztalhoz

Pénzcentrum
2004. március 31. 10:26

Medgyessy Péter miniszterelnök személyesen ül le a tárgyalóasztalhoz a gyógyszervita rendezése érdekében a gyártókkal - írja a Világgazdaság. A tárgyalások kezdete után pedig olyan személyt jelöl ki, aki mindkét fél (kormányzati és gyártó oldal) iránt megfelelő empátiával rendelkezik.

Medgyessy jelenléte a tárgyalások elején természetesen szimbolikus értékű, nem hisszük, hogy a miniszterelnök érdemben befolyásolni szeretné a vitát közvetlen hozzászólásaival. A szimbolikus jelenlétre azt követően van szüksége, hogy a kormány az elmúlt egy hónapban csak informális egyeztetéseket volt hajlandó folytatni a gyártókkal egy ultimátum közlése mellett.

Jakab Zoltán, a GlaxoSmithKline magyarországi üzletfejlesztési igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a Glaxo csak a sajtón keresztül értesült a kormány tárgyalási szándékairól. A Glaxo helyi képviselete egyébként cáfolja, hogy kivonulna hazánkból, azonban a 30 m EUR beruházásának befejezése kérdésessé vált.

*** *** ***

Kíváncsian várjuk, hogy mikor lesz tárgyalás a gyártók és a kormányzat között a hosszú távon kiszámítható támogatási és árrendszerről. Az előzmények:
1., László Csaba 2002 nyara: "a kormány meg kívánja teremteni a hosszú távon kiszámítható árkörnyezetet a hazai gyógyszerpiacon"
2., Csehák Judit egészségügyi miniszter 2003 augusztus: "az egyszeri intézkedések bevezetését követően azonnal megkezdjük a gyártókkal a hosszú távon kiszámítható rendszer kialakítására vonatkozó tárgyalásokat"
3., Kökény Mihály, egészségügyi miniszter 2004 március: "célunk egy hosszú távon kiszámítható rendszer kialakítása, a tárgyalásokat azonnal megkezdjük"

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?