Gyógyszertárgyalások: személyesen Medgyessy ül le az asztalhoz

Pénzcentrum
2004. március 31. 10:26

Medgyessy Péter miniszterelnök személyesen ül le a tárgyalóasztalhoz a gyógyszervita rendezése érdekében a gyártókkal - írja a Világgazdaság. A tárgyalások kezdete után pedig olyan személyt jelöl ki, aki mindkét fél (kormányzati és gyártó oldal) iránt megfelelő empátiával rendelkezik.

Medgyessy jelenléte a tárgyalások elején természetesen szimbolikus értékű, nem hisszük, hogy a miniszterelnök érdemben befolyásolni szeretné a vitát közvetlen hozzászólásaival. A szimbolikus jelenlétre azt követően van szüksége, hogy a kormány az elmúlt egy hónapban csak informális egyeztetéseket volt hajlandó folytatni a gyártókkal egy ultimátum közlése mellett.

Jakab Zoltán, a GlaxoSmithKline magyarországi üzletfejlesztési igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a Glaxo csak a sajtón keresztül értesült a kormány tárgyalási szándékairól. A Glaxo helyi képviselete egyébként cáfolja, hogy kivonulna hazánkból, azonban a 30 m EUR beruházásának befejezése kérdésessé vált.

*** *** ***

Kíváncsian várjuk, hogy mikor lesz tárgyalás a gyártók és a kormányzat között a hosszú távon kiszámítható támogatási és árrendszerről. Az előzmények:
1., László Csaba 2002 nyara: "a kormány meg kívánja teremteni a hosszú távon kiszámítható árkörnyezetet a hazai gyógyszerpiacon"
2., Csehák Judit egészségügyi miniszter 2003 augusztus: "az egyszeri intézkedések bevezetését követően azonnal megkezdjük a gyártókkal a hosszú távon kiszámítható rendszer kialakítására vonatkozó tárgyalásokat"
3., Kökény Mihály, egészségügyi miniszter 2004 március: "célunk egy hosszú távon kiszámítható rendszer kialakítása, a tárgyalásokat azonnal megkezdjük"

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.05.27 12:10
A saját boldogságunk megteremtésében nagy szerepet játszik az egyéni felelősségvállalás. Nem várhatj...
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm