Gyógyszertárgyalások: személyesen Medgyessy ül le az asztalhoz

Pénzcentrum
2004. március 31. 10:26

Medgyessy Péter miniszterelnök személyesen ül le a tárgyalóasztalhoz a gyógyszervita rendezése érdekében a gyártókkal - írja a Világgazdaság. A tárgyalások kezdete után pedig olyan személyt jelöl ki, aki mindkét fél (kormányzati és gyártó oldal) iránt megfelelő empátiával rendelkezik.

Medgyessy jelenléte a tárgyalások elején természetesen szimbolikus értékű, nem hisszük, hogy a miniszterelnök érdemben befolyásolni szeretné a vitát közvetlen hozzászólásaival. A szimbolikus jelenlétre azt követően van szüksége, hogy a kormány az elmúlt egy hónapban csak informális egyeztetéseket volt hajlandó folytatni a gyártókkal egy ultimátum közlése mellett.

Jakab Zoltán, a GlaxoSmithKline magyarországi üzletfejlesztési igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a Glaxo csak a sajtón keresztül értesült a kormány tárgyalási szándékairól. A Glaxo helyi képviselete egyébként cáfolja, hogy kivonulna hazánkból, azonban a 30 m EUR beruházásának befejezése kérdésessé vált.

*** *** ***

Kíváncsian várjuk, hogy mikor lesz tárgyalás a gyártók és a kormányzat között a hosszú távon kiszámítható támogatási és árrendszerről. Az előzmények:
1., László Csaba 2002 nyara: "a kormány meg kívánja teremteni a hosszú távon kiszámítható árkörnyezetet a hazai gyógyszerpiacon"
2., Csehák Judit egészségügyi miniszter 2003 augusztus: "az egyszeri intézkedések bevezetését követően azonnal megkezdjük a gyártókkal a hosszú távon kiszámítható rendszer kialakítására vonatkozó tárgyalásokat"
3., Kökény Mihály, egészségügyi miniszter 2004 március: "célunk egy hosszú távon kiszámítható rendszer kialakítása, a tárgyalásokat azonnal megkezdjük"

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.06 23:09
A hűtlenség napvilágra kerülése után az elválás vagy együtt maradás döntése egy nehéz és összetett k...
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Így szerezheted meg az első 100 vevőd

Egy új vállalkozás indítása vagy egy új termék bevezetése mindig izgalmas, de ugyanakkor kihívásokkal teli időszakot jelent az üzleti életben.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 11. vasárnap
Barnabás
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 10. 19:16