9 °C Budapest

Moody's megerősítés az FHB-nek - Ma lesz döntés az osztalékjavaslatról

Pénzcentrum
2004. március 19. 08:32

Megerősítette az FHB besorolásait a Moody's, a nemzetközi hitelminősítő intézet a jelzálogbank új kötvényfedezeti mechanizmusa nyomán vizsgálta felül a biztosítékkal fedezett kötvények A1-es minősítését, amelyet változatlanul hagyott.

A Moody's a megerősítés mellett fenntartotta az FHB D mínusz pénzügyierő-besorolását, valamint a hitelintézet A2/P-1-es hosszú- és rövid távú betéti minősítését.

A Moody's a biztosítékkal fedezett jelzálogkötvények minősítésének megerősítését, a bank új jelzálogkötvény-fedezeti mechanizmussal indokolta. A nemzetközi hitelminősítő szerint a módszer kizárja a lehetséges fedezeti hiányoságokat.

A Moody's bejelentésének piaci hatása mérsékelt, sőt elhanyagolható, a hitelminősítő nem változtatott korábbi álláspontján a bankkal kapcsolatban. A privatizáció kapcsán a hitelminősítő már megerősítette egyszer az FHB besorolását.

Párhuzamos hír, hogy Gyuris Dániel, az FHB vezérigazgatója az econewsnak elmondta, hogy a mai igazgatósági ülésen születik javaslat az osztalékot illetően. Gyuris az idei évben 50%-os visszaesést vár a jelzáloghitelezésben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A bank osztalékpolitikája szerint az FHB minimum 10 százalékos tőkemegfelelési mutató fenntartása mellett legfeljebb az adózott profit 25 százalékának kifizetése lehetséges. Ez elvben lehetőséget adna 100 forint feletti osztalék kifizetésére, de az osztalék véleményünk szerint maximum 100 forint lehet, amely az áralakulás szempontjából lényegtelen. Az FHB növekedési és nem osztalékstory.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 21. vasárnap
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem