Fellebbez az OTP

Pénzcentrum
2007. szeptember 20. 16:15

A GVH határozata szerint a bank "akár 45 napig kamatmentesen használhatja a bank pénzét" szövegű reklámja megtévesztette a fogyasztót, mert a reklámból nem tűnik ki a kamatmentesség feltételekhez kötöttsége.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az OTP Bank azért támadta meg a GVH határozatát, mert egyrészt a magyar nyelv szabályai szerint az 'akár' szó eleve lehetőséget, feltételességet fejez ki, mint ahogy a szöveg állítmányának feltételes módja is. Másrészt a reklám szövege mellett a megtéveszthetőségre alkalmasság megítéléséhez az egyéb piaci közléseket (pl. szórólapok, Internet, üzletszabályzatok, hirdetmények tájékoztatását) is figyelembe kell venni, erre EU és hazai jogszabályok mellett maga a GVH is felhívja honlapján a figyelmet. Harmadrészt pedig a GVH úgy állapította meg a 100 millió forintos bírságot, hogy semmilyen viszonyítási alapja nem volt, nem ismerte határozathozatalkor sem az OTP Bank hitelkártyával kapcsolatos reklámköltségeit, sem az abból származó hasznot.

A Fővárosi Bíróság a szeptember 19-én tartott első tárgyaláson az OTP Bank keresetét elutasította. A szóban kihirdetett ítéletből az elutasítás indoka a bank jogi képviselője számára nem volt megállapítható. A bank határozott szándéka, hogy az írásba foglalt ítélet kézhezvételét követően fellebbezéssel él a Fővárosi Ítélőtáblához.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07