Kókler tanácsadók rohama: Ne hagyd magad levadászni!

Pénzcentrum
2006. december 22. 14:00

Nyakunkon a karácsony. Hírek tömkelege szól arról, hogy mennyiért vásároltunk az ünnepek előtt. Ráadásul ezen termékek beszerzésének egy részét a lakosság jelentős hányada hitelek segítségével oldotta meg. Arról, hogy ez mennyire jó, illetve nem jó már sok szó esett. Most azonban nézzük a dolgot egy másik oldalról! Valóban megbízhatóak-e azok a hitel és biztosítás közvetítők, illetve befektetési tanácsadók, akik hirdetéseibe lépten-nyomon belebotlunk?

Szinte nincs már olyan újság, internetes oldal, tv, illetve rádió műsor, amelyben ne találkoznánk ezen közvetítők "nagyszerű" ajánlataival. Bizonyára sokan hallottak már olyan esetről mikor egy hitelközvetítő hosszú hónapokig hitegetette ügyfelét, hogy biztosan megkapja a várva várt hitelt, vagy kiszabadítja őt a BAR-lista fogságából.

De ne ragadjunk meg a hitelközvetítőknél! Számtalan nagyszerű befektetési ajánlattal is találkozhatunk, a biztosítással házaló, sebtében átképzett ügynökök hadáról nem is beszélve. Mi segíthet nekünk tehát eligazodni az ajánlatok és a közvetítők útvesztőjében?

Ördög a részletekben, siker a tendereztetésben...

A legtöbb közvetítő függetlennek vallja magát. De valójában mit is jelent ez? Amennyiben egy közvetítő több pénzintézet több azonos szükségletet kielégítő termékét is tartja a portfoliójában, elmondhatja magáról, hogy valóban független. Abban az esetben például, ha egy közvetítő egy hitelintézet lakáshitelét, egy biztosító életbiztosítását, egy másik biztosító lakásbiztosítását és egy pénzintézet gyorskölcsönét tudja kínálni az ügyfeleinek, akkor az nem független. Mivel igaz, hogy több társasággal áll kapcsolatban, de egy adott szükségletre csak egy terméket tud kínálni.

A következő fontos lépés, hogy megfelelő referenciával és szakmai tudással rendelkező közvetítőt válasszunk partnernek. Természetesen, most sokakban felvetődik a kérdés, hogy miként győződhet meg a közvetítő függetlenségéről és szaktudásáról. Nos erre is van megoldás!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Már hazánkban is található olyan weboldal, Pénzszerző.hu néven, amely segít a felhasználóknak a megfelelő közvetítő kiválasztásában.

Az oldal felhasználói kiválaszthatják, hogy mely településen, milyen szolgáltatást kívánnak igénybe venni. Egyszerű kérdőívek kitöltésével könnyedén versenyeztethetik a közvetítőket és a számukra legjobb ajánlatot választhatják ki a legmegbízhatóbbnak tűnő közvetítőtől.

Mi is percek alatt sikeresen feladtunk egy próbatendert, melyre órákon belül rengeteg válasz érkezett. Akadt a csupán telefonszámunkat mindenáron megtudni akaró, nem túl bíztató mail-től kezdve igen megnyerő, tényekkel alátámasztott, igényesen személyre szabott ajánlat is. Összességében tehát ma már a világháló segítségével egyszerű tendereztetéssel jobban járunk, ha mi választjuk ki, hogy kire bízzuk pénzügyeinket, mintha hagyjuk, hogy az ügynök kopogjon be!

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. június 3. 16:18
Sokat sejtető bejegyzést tett közzé Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a közösségi...
Holdblog  |  2023. június 3. 06:55
Nem? Pedig ez a dán gyógyszergyártó a második legértékesebb cég Európában a maga 376 milliárd dollár...
Összkép  |  2023. június 2. 18:33
A 10-es években folytatódott a korábbi évtized népességfogyása, az elmúlt 20 évben összességében 594...
Bankmonitor  |  2023. június 2. 17:46
Jobban figyelsz a vagyontárgyaid biztonságára mint a saját testi épséged megőrzésére? Miért? Amit ed...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04