2 °C Budapest

Kókler tanácsadók rohama: Ne hagyd magad levadászni!

Pénzcentrum
2006. december 22. 14:00

Nyakunkon a karácsony. Hírek tömkelege szól arról, hogy mennyiért vásároltunk az ünnepek előtt. Ráadásul ezen termékek beszerzésének egy részét a lakosság jelentős hányada hitelek segítségével oldotta meg. Arról, hogy ez mennyire jó, illetve nem jó már sok szó esett. Most azonban nézzük a dolgot egy másik oldalról! Valóban megbízhatóak-e azok a hitel és biztosítás közvetítők, illetve befektetési tanácsadók, akik hirdetéseibe lépten-nyomon belebotlunk?

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Szinte nincs már olyan újság, internetes oldal, tv, illetve rádió műsor, amelyben ne találkoznánk ezen közvetítők "nagyszerű" ajánlataival. Bizonyára sokan hallottak már olyan esetről mikor egy hitelközvetítő hosszú hónapokig hitegetette ügyfelét, hogy biztosan megkapja a várva várt hitelt, vagy kiszabadítja őt a BAR-lista fogságából.

De ne ragadjunk meg a hitelközvetítőknél! Számtalan nagyszerű befektetési ajánlattal is találkozhatunk, a biztosítással házaló, sebtében átképzett ügynökök hadáról nem is beszélve. Mi segíthet nekünk tehát eligazodni az ajánlatok és a közvetítők útvesztőjében?

Ördög a részletekben, siker a tendereztetésben...

A legtöbb közvetítő függetlennek vallja magát. De valójában mit is jelent ez? Amennyiben egy közvetítő több pénzintézet több azonos szükségletet kielégítő termékét is tartja a portfoliójában, elmondhatja magáról, hogy valóban független. Abban az esetben például, ha egy közvetítő egy hitelintézet lakáshitelét, egy biztosító életbiztosítását, egy másik biztosító lakásbiztosítását és egy pénzintézet gyorskölcsönét tudja kínálni az ügyfeleinek, akkor az nem független. Mivel igaz, hogy több társasággal áll kapcsolatban, de egy adott szükségletre csak egy terméket tud kínálni.

A következő fontos lépés, hogy megfelelő referenciával és szakmai tudással rendelkező közvetítőt válasszunk partnernek. Természetesen, most sokakban felvetődik a kérdés, hogy miként győződhet meg a közvetítő függetlenségéről és szaktudásáról. Nos erre is van megoldás!

Már hazánkban is található olyan weboldal, Pénzszerző.hu néven, amely segít a felhasználóknak a megfelelő közvetítő kiválasztásában.

Az oldal felhasználói kiválaszthatják, hogy mely településen, milyen szolgáltatást kívánnak igénybe venni. Egyszerű kérdőívek kitöltésével könnyedén versenyeztethetik a közvetítőket és a számukra legjobb ajánlatot választhatják ki a legmegbízhatóbbnak tűnő közvetítőtől.

Mi is percek alatt sikeresen feladtunk egy próbatendert, melyre órákon belül rengeteg válasz érkezett. Akadt a csupán telefonszámunkat mindenáron megtudni akaró, nem túl bíztató mail-től kezdve igen megnyerő, tényekkel alátámasztott, igényesen személyre szabott ajánlat is. Összességében tehát ma már a világháló segítségével egyszerű tendereztetéssel jobban járunk, ha mi választjuk ki, hogy kire bízzuk pénzügyeinket, mintha hagyjuk, hogy az ügynök kopogjon be!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?