34 °C Budapest

Kókler tanácsadók rohama: Ne hagyd magad levadászni!

Pénzcentrum
2006. december 22. 14:00

Nyakunkon a karácsony. Hírek tömkelege szól arról, hogy mennyiért vásároltunk az ünnepek előtt. Ráadásul ezen termékek beszerzésének egy részét a lakosság jelentős hányada hitelek segítségével oldotta meg. Arról, hogy ez mennyire jó, illetve nem jó már sok szó esett. Most azonban nézzük a dolgot egy másik oldalról! Valóban megbízhatóak-e azok a hitel és biztosítás közvetítők, illetve befektetési tanácsadók, akik hirdetéseibe lépten-nyomon belebotlunk?

Szinte nincs már olyan újság, internetes oldal, tv, illetve rádió műsor, amelyben ne találkoznánk ezen közvetítők "nagyszerű" ajánlataival. Bizonyára sokan hallottak már olyan esetről mikor egy hitelközvetítő hosszú hónapokig hitegetette ügyfelét, hogy biztosan megkapja a várva várt hitelt, vagy kiszabadítja őt a BAR-lista fogságából.

De ne ragadjunk meg a hitelközvetítőknél! Számtalan nagyszerű befektetési ajánlattal is találkozhatunk, a biztosítással házaló, sebtében átképzett ügynökök hadáról nem is beszélve. Mi segíthet nekünk tehát eligazodni az ajánlatok és a közvetítők útvesztőjében?

Ördög a részletekben, siker a tendereztetésben...

A legtöbb közvetítő függetlennek vallja magát. De valójában mit is jelent ez? Amennyiben egy közvetítő több pénzintézet több azonos szükségletet kielégítő termékét is tartja a portfoliójában, elmondhatja magáról, hogy valóban független. Abban az esetben például, ha egy közvetítő egy hitelintézet lakáshitelét, egy biztosító életbiztosítását, egy másik biztosító lakásbiztosítását és egy pénzintézet gyorskölcsönét tudja kínálni az ügyfeleinek, akkor az nem független. Mivel igaz, hogy több társasággal áll kapcsolatban, de egy adott szükségletre csak egy terméket tud kínálni.

A következő fontos lépés, hogy megfelelő referenciával és szakmai tudással rendelkező közvetítőt válasszunk partnernek. Természetesen, most sokakban felvetődik a kérdés, hogy miként győződhet meg a közvetítő függetlenségéről és szaktudásáról. Nos erre is van megoldás!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Már hazánkban is található olyan weboldal, Pénzszerző.hu néven, amely segít a felhasználóknak a megfelelő közvetítő kiválasztásában.

Az oldal felhasználói kiválaszthatják, hogy mely településen, milyen szolgáltatást kívánnak igénybe venni. Egyszerű kérdőívek kitöltésével könnyedén versenyeztethetik a közvetítőket és a számukra legjobb ajánlatot választhatják ki a legmegbízhatóbbnak tűnő közvetítőtől.

Mi is percek alatt sikeresen feladtunk egy próbatendert, melyre órákon belül rengeteg válasz érkezett. Akadt a csupán telefonszámunkat mindenáron megtudni akaró, nem túl bíztató mail-től kezdve igen megnyerő, tényekkel alátámasztott, igényesen személyre szabott ajánlat is. Összességében tehát ma már a világháló segítségével egyszerű tendereztetéssel jobban járunk, ha mi választjuk ki, hogy kire bízzuk pénzügyeinket, mintha hagyjuk, hogy az ügynök kopogjon be!

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 19. 10:25
Hűtlen kezelés gyanújával tesz rendőrségi feljelentést a Demokratikus Koalíció a Magyar Turisztikai...
Kiszámoló  |  2024. június 19. 09:29
Nézegettem az Auchan weboldalát és most vettem észre, hogy újra elérhetővé vált az Auchan mobilflott...
Holdblog  |  2024. június 19. 08:30
Tarolt a HOLD Alapkezelő a Privátbankár.hu Klasszis 2024 díjátadóján: három első hely, egy második é...
Kasza Elliott-tal  |  2024. június 18. 21:30
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm