Pályamódosító kölcsön - felkészülni, vigyázz, rajt!

Pénzcentrum
2006. november 13. 09:30

Két héten belül startolhat a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Rt. által kidolgozott pályamódosító hitelprogram. A hitel célja, hogy a közszférából elbocsátottak foglalkozóvá válását elősegítse - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A hitelkérelmet a munkaviszony megszűnte utáni egy évben nyújthatják be azok, akik a megszűntést megelőzően legalább 1 évig, pályakezdők esetében fél évig a közszférában álltak alkalmazásban. További feltétel, hogy a rendes felmondást a munkáltató 2006. július 1. és 2008 december 31. között közölje, s az elbocsátott a jogviszony megszűnéséig ne minősüljön nyugdíjasnak.

A hitelprogram kerete 20 milliárd forint, melyet a befogadott hitelkérelmek beérkezési sorrendjében terhelnek meg. Amennyiben a kihasználtság eléri a 90, vagy 100 százalékos mértéket, azt az MFB közzéteszi honlapján. A legmagasabb igényelhető összeg 3 millió forint, a futamidő legfeljebb 10 év, maximum 3 év türelmi idővel.

A kamat mértéke havi Euribor + maximum 2,5 százalék, a törlesztés a türelmi idő elteltével negyedévente egyenlő mértékben zajlik. Az állam a hitelre és járulékaira 100 százalékos készfizető kezességet vállal. A kérelmeket legkésőbb 2009. december 31-ig kell benyújtani, a programban részt vevő hitelintézetek listája és elérhetősége szerepel az MFB honlapján.

A kedvezményes hitelt kizárólag gazdasági társaság alapításához nyújtott pénzbeli hozzájáruláshoz, gazdasági társaság tőkeemeléséhez (csak pénzbeli hozzájárulás), illetve egyéni vállalkozó részére az indításhoz szükséges beruházáshoz lehet felhasználni. A gazdasági társaság kizárólag zártkörűen működő kft. vagy rt. lehet.

Amennyiben a futamidő alatt a kölcsönből szerzett üzletrész vagy részvény értékesítésre - bármilyen jogcímen történő átruházás - kerül, a teljes fennálló tartozás összegét egy összegben vissza kell fizetni. A hitellel kapcsolatos további információk, feltételek felől az MFB információs vonalán, székházában, megyei képviseleti irodáiban lehet érdeklődni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?