Beautician touch and draw correction lines on woman face. Before plastic surgery. Surgeon Drawing Perforation Lines On Young Womans Face For Plastic Surgery. Face surgery for young woman in medical clinic.

Ingyen is lehet plasztikáztatni itthon: itt a leggyakoribb műtétek toplistája

2021. július 18. 13:01

Nem lehetetlen, de komoly indok kell ahhoz, hogy egy-egy plasztikai műtétet a tb támogasson, vagyis finanszírozza a NEAK. Az ilyen műtétekre orvosilag indokolt esetben kerülhet sor. Mutatjuk, hogy milyen beavatkozásokat támogat a társadalombiztosítás, és hogy mennyibe kerülnének magánúton a legnépszerűbb plasztikai műtétek.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) akkor támogatja az egyes plasztikai beavatkozásokat, ha azok orvosilag indokoltak, vagyis szakorvosi vélemény alapján. Ez viszont nem is olyan ritka, mint gondolnánk: a mellkisebbítő műtétre pl. indok lehet a gerincbántalom, hátfájás; a baleseti sérülések, hegek helyreállító műtétei, szemhéjmegereszkedés korrekciója, de az anyajegy-eltávolítások is ide tartoznak. Nem finanszírozható viszont a nem gyógyító célú, kizárólag esztétikai vagy rekreációs célból nyújtott egészségügyi szolgáltatás - tehát pl. a mellnaggyobbítás vagy a ráncfelvarrás. Ezekért már mélyen a zsebbe kell nyúlni.

Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy az életminőség javítása érdekében, az egyén sajátos helyzetének figyelembe vételével lehetőség van méltányosságon alapuló támogatást nyújtani egyes beavatkozásokhoz. A közös társadalmi kockázatviselés és a méltányosság elve alapján – az Egészségbiztosítási Alap nyújtotta keretek közt – a NEAK méltányosságból is átvállalhatja egyes orvosi ellátásokért fizetendő díjat, vagy annak egy részét, ha a térítést az ellátást megelőzően kérik (méltányossági kérelemmel), és az ellátást finanszírozott egészségügyi szolgáltatónál kívánják igénybe venni.

A kérelmet az ellátás igénybevételét megelőzően kell benyújtani, hiszen a térítési díj átvállalására kizárólag a NEAK egyedi méltányossági határozata alapján kerülhet sor az abban foglalt feltételek teljesülése esetén. Fontos, hogy kizárólag olyan ellátás díjának megtérítése kérhető, amelyet finanszírozási szerződéssel rendelkező egészségügyi szolgáltatónál tervez igénybe venni a páciens.

A legnépszerűbb még mindig a mellműtét

A Nemzetközi Esztétikai Plasztikai Sebész Társaság (International Society of Aesthetic Plastic Surgery, ISAPS) felmérése szerint a plasztikai műtétek közül a mellnagyobbítás a legnépszerűbb - az összes szépészeti beavatkozás 15,8 százalékát adja -, ezt a zsírleszívás (15%) és a szemhéjműtét (11,1%).

A világon legnépszerűbb plasztikai műtétek között több olyan van, amelyre itthon akár tb-támogatást is lehet szeretni, mint a már említett mellkisebbítő műtét, vagy a megereszkedett szemhéj. Viszont ha nem indokolt orvosilag a beavatkozás, akkor kénytelen fizetni érte a páciens.

A Arsmedicánál egy teljes arc- és nyakplasztika 680-800 ezer forintba kerül, a teljes hasplasztika 750-900 forint, a hegplasztika 60 ezer, mellfelvarrás 600-700 ezer, mellkisebbítés 700-900 forint, a mellnagyobbítás implantátummal 850 ezer - 1,2 millió forint, az altatásért pedig külön kell fizetni, ami ezeken felül még 98-450 ezer forint kiadás lehet. Az Aesthetic plasztikai sebészeten a mellnagyobbítással implantátummal (altatásban) 990 ezer forint, mellfelvarrás 830 ezer, mellkisebbítés 890 ezer forint. Orrplasztika 790 ezer forint, szemhéjműtét 320-650 ezer forintba kerül.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A népszerű zsírleszívásért is 240-500+ ezer forintot is elkér a magánklinika.

A mellnagyobbítás a pécsi Da Vinci magánklinikán is 820 ezer forint, a mellkisebbítés 770 ezer forint. A zsírleszívás 295-690 ezer forint, a szemhéjplasztika 200-400 ezer forint. A ráncfeltöltés (lipofilling) 420 forint. A nyíregyházi fMedicalnál is 200 ezer forinttól kezdődik a szemhéjplasztika, a mellkisebbítés 550 ezer forinttól, a -nagyobbítás már 950 ezer forintttól.

Akárhogy is nézzük az árakat, a szépségért, fiatalodásért nem kevés pénz kell fizetni a magánklinikákon. Viszont zek között a műtétek között lehet olyan, amelyet ingyen is elvégeztethet a páciens, ha ennek egészségügyi oka van, vagy javítja az életminőségét. Mielőtt kifizetne valaki súlyos százezreket szemhéjplasztikára, mellkisebbítésre, hegműtétre, vagy balesetek, betegségek okozta elváltozások eltüntetésére, kérdezzen meg egy szakorvost, hogy van-e lehetőség, hogy a NEAK finanszírozza a műtétet, illetve nyújtson be méltányossági kérelmet a NEAK felé, ha úgy érzi, indokolható a támogatás megítélése.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 9. csütörtök
Abigél, Alex
6. hét
Február 9.
Pizza világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 8. 20:53