Virus - 3D Rendered Image on Dark Background. Viral Infection Concept.

Ez a legnagyobb baj az indiai koronavírus-mutánssal: brutálisan terjed, hogy lehet kivédeni?

2021. április 30. 09:01

Jakab Ferenc virológus szerint már 19 országban kimutatták az indiai koronavírus-mutánst, ami gyorsabban terjed és feltételezhetően súlyosabb betegségeket is okoz, mint az eredeti vírustörzs – adta hírül az ATV.

Az indiai mutáns gyorsabban terjed és, hogy feltételezhetően súlyosabb betegséget okoz, ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy valamilyen szinten az immunrendszert is képes kijátszani

- mondta el a pécsi professzor a csatornának adott interjújában. A szakember beszélt arról is, hogy szerinte  jelen pillanatban mi futunk a vírus után, de biztos abban, hogy elérkezik az idő, amikor a vírus fut utánunk.

Jakab Ferenc kitért arra is, hogy mivel az indiai mutáns gyorsabban terjed és vélhetően veszélyesebb is, mint az eredeti vírus, ezért a most meglévő oltások hatékonysága valamelyest kisebb lehet vele szemben, ám ez nem azt jelenti, hogy az oltások egyáltalán nem védenek az új mutánstól.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem