4 °C Budapest

Fogy az idő: több tízezer magyar számláját zárolhatják

2017. május 2. 14:00

Egyre kevesebb idejük maradt a SZÉP-kártyásoknak, május 31-én ugyanis eltűnnek a 2015-ben feltöltött összegek. A bankok tapasztalatai alapján sokan az utolsó pillanatra hagyják a pénz elköltését. Mutatjuk, mire költheted a kártyán lévő összeget.


Május végéig lehet felhasználni a 2015-ös SZÉP-kártyás juttatásokat, még több mint 3 milliárd forintot lehet elkölteni. A bankok tapasztalatai alapján sokan az utolsó pillanatra hagyják a SZÉP-kártyáikon lévő pénz elköltését. Túl sok időnk azonban már nincs, hiszen azokat a pénzeket, amiket a munkáltatók még 2015-ben utaltak a SZÉP kártyánkra,

2017. május 31-ig kell elkölteni.

Ha maradt valamennyi a kártyán, azt elbuktuk. A fel nem használt összegeket a SZÉP kártyát kibocsátó intézmény köteles visszautalni a munkáltatónak, akitől a feltöltés érkezett.

Tavaly egyébként  valamivel több, mint egymilliárd forint maradt a SZÉP-kártyákon a 2014-es befizetésekből, amelyek felhasználási határideje 2016. május 31-én járt le. 2015-ben pedig 910 millió forint lejárt összeg maradt a kártyákon.

Érdemes tehát minden pénzt felhasználni. Néhány ezer forintból például már rendelhetünk magunknak ebédet az irodába, ha pedig több pénz is rendelkezésre áll, megszervezhetjük az idei családi nyaralást. Összeszedtük, mire lehet gyorsan elkölteni a számlán lévő pénzt.

10 dolog, amire még elköltheted a pénzt

1. Menj el egy masszázsra

A szabadidő alszámla segítségével akár egyedül, akár párunkkal együtt feltöltődhetünk egy kellemes masszázsnak köszönhetően.

2. Csináltass új szemüveget

Egy új szemüveg ára elérheti a százezer forintot is. A keret sem olcsó, de ha ultra vékony, felületkeményítéses, tükröződéscsökkentő bevonatú, esetleg párataszító és vízlepergető, vagy portaszító bevonatú lencsét választunk, mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. Akkor sem ússzuk meg 30 ezer alatt, ha az efféle extrákról lemondunk. Épp ezért ha szemüveget hordunk, érdemes még a SZÉP-kártyával kifizetni egy vadiúj szemüveget vagy napszemüveget, esetleg megvenni a kontaktlencsét.

3. Irány a szépségszalon

Több vidéki és fővárosi szépségszalon is örömmel várja a SZÉP-kártyásokat, legyen szó tisztító kezelésekről, tartós szőrtelenítésről, alakformáló kezelésekről vagy szoláriumról. Ha úrrá lett rajtunk a tavaszi fáradtság, és megújulásra vágyunk, akkor érdemes elővenni a kártyát, és a meglévő összegből megszépülni.

4. Vegyél fitness bérletet

Közeleg a nyár, szeretnél megszabadulni a téli hónapokon felszedett plusz kilóktól? A SZÉP-kártyával országszerte több fitness teremben vásárolhatunk belépőjegyet vagy bérletet is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

5. Vidd el a bringád szervizbe

Ahogy beköszönt a jó idő, bringások százai lepik el az utakat. A kerékpárokat viszont karban is kell tartani. Ha elromlott a fék vagy a váltó, vagy épp kattog, esetleg recseg a kerék, érdemes felkeresni egy szervizet, a költségeket pedig fizethetjük a SZÉP-kártyával.

6. Családi kiruccanás - irány a strand vagy az Állatkert

Gyerekekkel kimozdulni nem olcsó mulatság. Most hétvégén több strand is kinyitott, a belépők az idei évben is többnyire 1000-2000 forint között alakulnak majd. A gyerekek és a nyugdíjasok kedvezményes belépővel juthatnak majd be a különböző fővárosi és vidéki fürdőkbe, és sok helyen vásárolhatunk majd családi belépőt is. Ennek ára változó, egy nagyobb fővárosi fürdőkomlpexumban például 2 felnőtt és két, 14 év alatti gyerek részére közel 16 ezer forintot kell fizetni. Ideális program lehet a hétvégére a Fővárosi Állat-és Növénykert is, ahol a családi jegy 7900 forint.  A hétvégéken könnyed kikapcsolódást jelenthetnek a játszóházak is, több helyen fizethetjük már ezt is SZÉP-kártyával.

7. Menjetek el étterembe vagy rendeljetek vacsit

Könnyed baráti vacsorát vagy akár családi ünnepi ebédet is fizethetünk SZÉP-kártyával, sőt, akár gondoskodhatunk néhány napnyi ebédről is, ugyanis az ételrendelést is fizethetjük a plasztik kártyával.

8. Szervezd meg a nyaralást

A 2015-ös utalás összegét május 31-ig kell elkölteni, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne előre kifizetni a családi nyaralást a SZÉP-kártya keretéből. Érdemes tehát mielőbb megnézni, milyen szálláshelyek fogadják el a plasztikot és lefoglalni az üdülést minél előbb.

9. Menjetek múzeumba

Több múzeumban is fizethetjük a belépő jegyet SZÉP-kártyával. A Magyar Nemzeti Galériában például május 31-ig megnézhetjük a SZÉP-kártya terhére a Baselitz. Újrajátszott múlt című kiállítást, de a keszthelyi Kastélymúzeumban is fizethetünk a plasztikkal, sőt, ha a gyerek rajong a kocsikért, imádni fogja az Álomautó Múzeumot is.

10. Irány a magánorvos

Legyen szó akár éves szűrővizsgálatról, akár sürgős orvosi vizsgálatról, a SZÉP-kártyával időt és energiát is spórolhatunk magunknak. Több magáncég is elfogadja fizetési eszközként, cserébe sorban állás nélkül, időpontra tudunk orvoshoz menni, és az eredményeket is gyorsan kézhez kapjuk.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm