28 °C Budapest
Sok a betöltetlen háziorvosi praxis az országban

Sok a betöltetlen háziorvosi praxis az országban

2016. március 8. 10:01

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében összesen 35 háziorvosi körzet áll üresen, a "legjobb" helyzetben pedig Csongrád megye van, ahol mindösszesen 4 praxist vár betöltésre - írja a Magyar Hírlap az Országos Alapellátási Intézet (OALI) adataira hivatkozva.

Baranya megyében több olyan hely is akad, ahol már 2004 óta áll üresen a háziorvosi körzet. Az egyik legrosszabb helyzetben pedig Borsod-Abaúj-Zemplén megye van, ahol 35 praxis áll üresen. A megyék rangsorában Csongrádban a legkevésbé rossz a helyzet, hiszen csupán 4 körzetet kellene feltölteni.

A helyzet megoldására az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) már 2014-ben meghirdette a tartósan betöltetlen praxisok számának csökkentését célzó pályázatát. A probléma orvoslására a félmilliárd forintos központi forrás pályázat formájában az idén is rendelkezésre áll.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?