2020. augusztus 10. hétfő Lőrinc

Operatív Törzs: a rendőrök elsősorban nem büntetni lesznek az utcákon


Magyarországon április 28-án 00:00-tól kijárási korlátozás lép életbe. Többek között ennek részleteiről tartott tájékoztatást az Operatív Törzs.

A kijárási tilalommal kapcsolatban szeretném kihangsúlyozni, hogy a rendőrök utcai jelenléte kapcsán segítő, empatikus, lojási intézkedésekkel kívánjuk arra sarkallni a lakosságot, hogy közös érdekünk betartania az óvintézkedéseket

- mondta el a tájékoztatón Kiss Róbert rendőralezredes. Müller Cecília ezen felül arra is felhívta mindenki figyelmét, hogy "az egész lakosság védelmét szolgálja a most bevezetett döntés." A tisztifőorvos újságírói kérdésre elmondta azt is, "ennek a korlátozásnak nem maga a korlátozás a célja, hanem a csoportosulások és a kontaktok számának csökkentése."

Kis Róbert újságírói kérdésre a korlátozással kapcsolatban elmondta, a munkába igyekvőknek nincs szükségük munkáltatói igazolásra, mindenki szabadon járhat munkába. Müller Cecília egy másik újságírói kérdésre elmondta, kutyával más álattal mindenki annyit lehet lenn az utcán, amekkora mozgás igénye van annak az állatnak. A lényeg, hogy ne csoportosan sétáltassunk, és a szükségesnél többet ne legyünk lent az utcán - más esetben sem -.

A tisztifőorvos elmondta, az a cél, Magyarország elkerülje az olasz vagy spanyol járványügyi helyzetet. A szakember kitért arra is, hogy a településeken a polgárőrség is segíhet az élelmiszerellátásban.

A Pénzcentrum által beküldött kérdések nem kerültek beolvasásra a mai sajtótájékoztatón, ezek a következők voltak:

  • A gyakorlatban hogyan tudják kivitelezni a gyógyszertárak a kijárási korlátozás azon rendelkezését, hogy 9-12 között csak 65 év felettiek, míg 12 óra után csak 65 év alattiak tartózkodhatnak a gyógyszertárban?
  • Mit tegyenek azok a 65 év alatti, kistelepülésen élő emberek, akiknek nincs lehetősége hétköznap kiváltaniuk a gyógyszereiket, ezért hétvégén szeretnék megtenni azt, de a korlátozás miatt nem tudják, mert a gyógyszertár csak szombaton és 9-12 óra között van nyitva?
  • Mi történik akkor, ha az időseket ellátó önkormányzati dolgozók, szociális gondozók és falugondnokok a délelőtti időszakban szeretnék kiváltani a rájuk bízott betegek gyógyszereit?

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.