2020. december 1. kedd Elza

Gulyás Gergely: A teljes kijárási tilalom egyenes út az államcsődhöz


Ha teljes kijárási tilalom lenne, az ország megállna, senki nem tudna dolgozni, jövedelemhez jutni. Teljes kijárási tilalom még Olaszországban sincsen, az az államcsődhöz vezető egyenes út - jelentette ki Gulyás Gergely. A miniszter szerint ugyanakkor mérlegelik, kell-e szigorítani a mostani korlátozásokon.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a bevezetett kijárási korlátozásról azt mondta: az két hétig, tehát húsvét szombatig fog tartani, a kormány akkor mérlegeli, hogy szükséges-e azt meghosszabbítani, további döntéseket hozni. Arra a kérdésre, hogy megeshet-e, hogy a kijárási korlátozásból kijárási tilalom lesz, a miniszter azt mondta: elvileg természetesen semmit nem lehet kizárni, de teljes tilalom sehol nincsen.

Ha teljes kijárási tilalom lenne, az ország megállna, senki nem tudna dolgozni, jövedelemhez jutni. Teljes kijárási tilalom még Olaszországban sincsen, az az államcsődhöz vezető egyenes út

- jelentette ki Gulyás Gergely a Hír TV-ben. A korlátozások viszonylag szigorú szabályozások, ha továbbiakra lesz szükség a kormány arra is készen áll, hiszen céljuk az emberi életek megmentése és a járvány terjedésének megfékezése.

Gulyás Gergely szerint nem véletlen az, hogy míg ma már mindenhol ezer szám, vagy tízezer szám vannak fertőzöttek, addig Magyarországon kevesebb eset van, de senki nem vitatja, hogy ezeknek a számoknak a jelentősége ma már Magyarországon is és külföldön is másodlagos, “mert a látencia tizenötszörös" Gulyás Gergely szerint.

Jönnek a gazdasági lépések

Radikális gazdaságépítő lépésekre lehet majd számítani, ezen a kormány és a jegybank is dolgozik. Az EU ebben az évben a hiányszabályokat elengedte, de a kormány így is szeretné tartani a 3 százalékos hiánycélt, ha tudják - mondta a miniszter.

Amikor oda jutnak, hogy a megbetegedések száma csökken, vagy amikor az életfeltételek és a munkafeltételek biztonságosan szavatolhatóak Magyarországon, akkor gazdaságélénkítő programot kezdenek. Ha valaki átmenetileg bajba kerül, azon segíteni kell, de nem segélyt, hanem munkahelyet, munkát kell biztosítani, és olyan vállalkozásokat támogatni, akik új munkahelyeket teremtenek a válság után.

Segéllyel átmenetileg lehet segíteni, hosszú távon a szegénység fenntartása. De az a cél, hogy újra 4,5 millióan dolgozzanak

- mondta Gulyás a Bayer-showban.

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk