2020. június 6. szombat Norbert, Cintia

Akár már az év végére lehet oltás a koronavírus ellen: ha minden jól megy


Kinevezett egy vezető gyógyszert a Pfizer a koronavírus ellenszerének kutatásában - mondta el az amerikai gyógyszercég tudományos vezetője. Egyelőre a preklinikai fázisban vannak a tesztelések, a harmadik negyedévben indulhatnak el a klinikai tesztek, embereken - ígéri. Közben vakcinát is fejleszt a Pfizer egy német céggel karöltve, és ha minden jól megy, akár az év végére több millió vakcina rendelkezésre állhat.


Egy lehetséges antivirális szert nevezett ki az amerikai gyógyszergyártó, a Pfizer a koronavírus ellenszerének fejlesztésében a vezető készítménynek - árulta el a CNBC-nek a vállalat tudományos vezetője, Dr. Mikael Dolsten. Ha hatékonynak bizonyul, akkor a betegség korai fázisában kezelnék a gyógyszerrel a kórházi kezelésre szoruló embereket.

Egyelőre a preklinikai fázisban járnak a tesztelések, de ígéretesek - álltja Dr. Mikael Dolsten. A gyógyszer a vírus terjedését hivatott megfékezni a szervezetben. Az eredeti tervek szerint az év végén kezdődtek volna a klinikai tesztelések, de annyira jól haladnak, hogy akár a harmadik negyedévben is elindulhatnak, néhány hónapon belül.

Nem csak gyógyszeren, de oltóanyagon is dolgozik a Pfizer a német BioNTech nevű biotechnológiai céggel karöltve.

Múlt hónapban jelentették be együttműködésüket, a tervek szerint április végén kezdődnek a tesztelések embereken. Ha hatékony lesz a vakcina és a szabályozó hatóságok is szabad utat engednek nekik, akkor 2020 végére már több millió dózis oltóanyag előállítását ígérik, ami sokkal gyorsabb, mint a korábban emlegetett 18 hónapos időtáv. A Pfizet árfolyama 2,3 százalékot emelkedett tegnap az amerikai tőzsdén, kissé felülteljesítve a vezető indexeket. Idén közel 10 százalékot esett a papír.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

06.04-06.10
Országos

Auchan

06.04-06.10
Országos

Spar, Interspar

06.04-06.10
Országos

Tesco

06.04-06.10
Országos

Aldi

06.04-06.10
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos

  Ajánlatunk