15 °C Budapest
Páratlan páros: mennyivel jársz jobban, ha együtt kötöd a kötelezőt és a cascot? (x)

Páratlan páros: mennyivel jársz jobban, ha együtt kötöd a kötelezőt és a cascot? (x)

Pénzcentrum
2019. október 3. 17:03

Sokat spórolhatunk a biztosítási díjakon, ha egy szolgáltatónál kötünk a kocsira kötelezőt és cascot is - legalábbis régóta ez a mondás. De vajon elérhetők-e még kedvező ajánlatok és tényleg jobban járunk-e? Ennek járt utána a Bank360.

Nem csak kényelmesebb és gyorsabb, de akár kedvezőbb is lehet, ha egy biztosítónál kötjük meg a kgfb-t és cascot. Nagyon sok biztosító ugyanis enged a biztosítási díjból, ha leszerződünk hozzájuk mindkét termékre.

Persze a számok előtt érdemes tisztázni, hogy melyik biztosítás mire való, hiszen sokaknál nem egyértelmű a két biztosítás közötti különbség.

A kgfb, tehát kötelező gépjármű felelősségbiztosítás - nevéből adódóan - minden járműre kötelező, sztenderd termék, tehát itt nem fogunk találni különböző csomagokat extra szolgáltatásokkal. Védelmet csak arra az esetre nyújt, ha mi okozzuk a kárt a másik fél autójában, hiszen ekkor helyettünk a biztosító téríti a másik fél kárát. Ez tehát azt jelenti, hogy az általunk okozott balesetből fakadó, autónkon megjelenő sérülések javítását és az ezzel járó összes költséget is mi fizetjük.

Ezzel szemben a casco a saját autónkban keletkezett károk megtérítésére szolgál függetlenül attól, hogy ki volt a hibás. Casconál ráadásul több csomagot választhatunk és ritkább káresetekre is kérhetünk védelmet - persze magasabb díj ellenében.

A teljes biztonsághoz tehát nem árt, ha a kötelező mellett casco is védi a kocsit.

Ennyivel lehet olcsóbb a casco

A Bank360 megvizsgálta a biztosítók ajánlatait. A kalkulációk alapján kiderült, változó kedvezmények közül választhatnak azok, akik egy szolgáltatónál kötnek biztosítást.

A szakportál kalkulációi szerint járműtől függetlenül a legtöbb biztosító 10 százalékos díjkedvezményt ad a casconál abban az esetben, ha a kötelező biztosításunk is náluk van.

A kalkulációban szereplő hét biztosító közül persze van, amelyik bőkezűbb és van, amelyik kevésbé nagyvonalú az ügyfelekkel: a legmagasabb kedvezmény, amelyet a cascora megszerezhetünk, 20 százalék.

Nem csak a kötelezővel szerezhetünk kedvezményt

A legtöbb biztosítónál nem feltétlenül csak a kötelező megléte jelenthet kedvezményt a cascora. Egy bankszámla, egy lakásbiztosítás, vagy akár az elektronikus elérhetőségek megadása is jelenthet néhány százalék kedvezményt. A Bank360 összehasonlítása szerint például 2-5 százalékot jelenthet, ha a biztosítóval partnerségben álló banknál vezetünk folyószámlát, 10 százalékot jelenthet a biztosítónál lévő lakásbiztosítás vagy szintén 10 százalék, ha megadjuk elektronikus elérhetőségeinket.

Ezek a kedvezmények akár össze is vonhatók, így legjobb esetben akár negyedével is csökkenhet a casco éves díja.

Máskor is nagy kedvezményt foghatunk ki

Persze érdemes résen lenni, hiszen év végén, az átszerződési kampányban akár harmadával is kedvezőbb díjak mellett igényelhetünk cascot.

A Bank360 ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy mindig érdemes egy előzetes kalkulációval felmérni, hogy éppen milyen lehetőségeink vannak, ha a kötelező mellé cascot is szeretnénk kötni.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?