15 °C Budapest
Páratlan páros: mennyivel jársz jobban, ha együtt kötöd a kötelezőt és a cascot? (x)

Páratlan páros: mennyivel jársz jobban, ha együtt kötöd a kötelezőt és a cascot? (x)

Pénzcentrum
2019. október 3. 17:03

Sokat spórolhatunk a biztosítási díjakon, ha egy szolgáltatónál kötünk a kocsira kötelezőt és cascot is - legalábbis régóta ez a mondás. De vajon elérhetők-e még kedvező ajánlatok és tényleg jobban járunk-e? Ennek járt utána a Bank360.

Nem csak kényelmesebb és gyorsabb, de akár kedvezőbb is lehet, ha egy biztosítónál kötjük meg a kgfb-t és cascot. Nagyon sok biztosító ugyanis enged a biztosítási díjból, ha leszerződünk hozzájuk mindkét termékre.

Persze a számok előtt érdemes tisztázni, hogy melyik biztosítás mire való, hiszen sokaknál nem egyértelmű a két biztosítás közötti különbség.

A kgfb, tehát kötelező gépjármű felelősségbiztosítás - nevéből adódóan - minden járműre kötelező, sztenderd termék, tehát itt nem fogunk találni különböző csomagokat extra szolgáltatásokkal. Védelmet csak arra az esetre nyújt, ha mi okozzuk a kárt a másik fél autójában, hiszen ekkor helyettünk a biztosító téríti a másik fél kárát. Ez tehát azt jelenti, hogy az általunk okozott balesetből fakadó, autónkon megjelenő sérülések javítását és az ezzel járó összes költséget is mi fizetjük.

Ezzel szemben a casco a saját autónkban keletkezett károk megtérítésére szolgál függetlenül attól, hogy ki volt a hibás. Casconál ráadásul több csomagot választhatunk és ritkább káresetekre is kérhetünk védelmet - persze magasabb díj ellenében.

A teljes biztonsághoz tehát nem árt, ha a kötelező mellett casco is védi a kocsit.

Ennyivel lehet olcsóbb a casco

A Bank360 megvizsgálta a biztosítók ajánlatait. A kalkulációk alapján kiderült, változó kedvezmények közül választhatnak azok, akik egy szolgáltatónál kötnek biztosítást.

A szakportál kalkulációi szerint járműtől függetlenül a legtöbb biztosító 10 százalékos díjkedvezményt ad a casconál abban az esetben, ha a kötelező biztosításunk is náluk van.

A kalkulációban szereplő hét biztosító közül persze van, amelyik bőkezűbb és van, amelyik kevésbé nagyvonalú az ügyfelekkel: a legmagasabb kedvezmény, amelyet a cascora megszerezhetünk, 20 százalék.

Nem csak a kötelezővel szerezhetünk kedvezményt

A legtöbb biztosítónál nem feltétlenül csak a kötelező megléte jelenthet kedvezményt a cascora. Egy bankszámla, egy lakásbiztosítás, vagy akár az elektronikus elérhetőségek megadása is jelenthet néhány százalék kedvezményt. A Bank360 összehasonlítása szerint például 2-5 százalékot jelenthet, ha a biztosítóval partnerségben álló banknál vezetünk folyószámlát, 10 százalékot jelenthet a biztosítónál lévő lakásbiztosítás vagy szintén 10 százalék, ha megadjuk elektronikus elérhetőségeinket.

Ezek a kedvezmények akár össze is vonhatók, így legjobb esetben akár negyedével is csökkenhet a casco éves díja.

Máskor is nagy kedvezményt foghatunk ki

Persze érdemes résen lenni, hiszen év végén, az átszerződési kampányban akár harmadával is kedvezőbb díjak mellett igényelhetünk cascot.

A Bank360 ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy mindig érdemes egy előzetes kalkulációval felmérni, hogy éppen milyen lehetőségeink vannak, ha a kötelező mellé cascot is szeretnénk kötni.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
MEDIA1  |  2022. május 26. 19:19
People Group néven folytatja tevékenységét a jövőben a 1080p Reklám- és médiaügynökség – közölték la...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?