Moscow, Russia - October, 2018: Many Toyota cars on reseller parking in rows from above. Toyota is a japanese manufacturer of automobiles and commercial vehicles

Megszólalt a Becsületesnepper: durván elszállt a használt autók ára, egyre kevesebbet vesznek

2023. január 11. 09:52

Egyre nagyobb a kereslet az elektromos autókra a használtautókpiacán is. Kroneraff István autókereskedő szerint szinten minden új autó ára nyolc számjegyű összegnél kezdődik ma Magyarországon. Az elektromos autóknál is nagy árrobbanás volt, ami még a használtpiacon is érzékelhető. Olyan mértékű drágulást már nem vár a használtautó-piacon, mint ami eddig volt, de szerinte olcsóbbak sem lesznek a kocsik.

Az új autó nyolc számjegyű összeg, szinte mindegyik. Tizen milliónál kezdődik és aztán huszon a vége. Vagy, ha Tesláról beszélgetünk, ott 60 - mondta Kroneraff István az RTL Reggeliben. A Becsületesnepper néven ismert autókereskedő szerint egyre nagyobb a kereslet a villanyautók iránt a használtautók piacán is.

Vannak olyan márkák, ahol a 2020 körüli elektromos használtautók drágábbak jelenleg, mint akkor voltak újonnan

- magyarázta, ráadásul a magyar piac a német autópiac által erősen befolyásolt, az euró ára pedig elszállt.

Tavaly 360 forint körül volt egy euró, ma 410, ezért is drágábbak a kocsik. Kifejtette, látszik a piacon, hogy kevesebb autót vesznek, különösen a drágább kocsik mennek nehezebben. A megtorpanás tavaly október óta tart.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Olyan mértékű drágulást már nem vár a használtautó-piacon, mint ami eddig volt, de szerinte olcsóbbak sem lesznek a kocsik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?