Handsome man in jean is holding a helmet and vintage motorcycle blur background

Horror videó az M0-sról: majdnem halál lett a felelőtlenség vége

2022. július 12. 11:31

Június 29-én, az M0-ás autóúton végeztek karbantartási munkákat, amikor is egy motoros a forgalomtól lezárt területen próbálta kikerülni a sort. A probléma az volt, amikor is egy autós is ugyanígy döntött. Majdnem halálos baleset lett a felelőtlen döntés vége.

Június 29-én, szerda kora délután az M0-s autóúton Maglód térségében végzett karbantartási munkákat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Erre mobil és fix digitális jelzőkkel, valamint az Útinform szolgálatunkon keresztül is felhívtuk a figyelmet. Az egyik forgalomfigyelő kamera rögzítette, hogy a felhajtó ágon keresztül, a forgalomtól elzárt területen vág át egy motoros, hogy megelőzhesse az araszoló járműveket. Azonban volt egy autós, aki szintén szabálytalanul akart előzni. Ők ketten találkoztak, az autós pedig belökte a külső sávba a motorost, kész szerencse, hogy nem került a kamionok alá.

A hasonló esetek elkerülése miatt fontos az, hogy a motorosok csak az álló kocsisorok esetében haladjanak balról, jobbról, középen a járművek mellett. De ebben az esetben is fontos, hogy ezt óvatosan, a megfelelő sebességgel tegyék, miközben figyelnek az autókra és arra, hogy biztonságosan el tudnak-e haladni mellettük. És persze csak olyan helyen haladjanak, ahol azt szabályosan megtehetik.

Az autósoknak is nagyon kell figyelnie, ha sávot szeretnének váltani egy párhuzamos közlekedésre alkalmas úton, használják a visszapillantó tükröket, figyeljék a holtteret és készüljenek arra, hogy egy motoros is elhaladhat mellettük. És persze ők is csak olyan helyen közlekedjenek, ahol az szabályos.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem