12 °C Budapest
Handsome man in jean is holding a helmet and vintage motorcycle blur background

Horror videó az M0-sról: majdnem halál lett a felelőtlenség vége

2022. július 12. 11:31

Június 29-én, az M0-ás autóúton végeztek karbantartási munkákat, amikor is egy motoros a forgalomtól lezárt területen próbálta kikerülni a sort. A probléma az volt, amikor is egy autós is ugyanígy döntött. Majdnem halálos baleset lett a felelőtlen döntés vége.

Június 29-én, szerda kora délután az M0-s autóúton Maglód térségében végzett karbantartási munkákat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Erre mobil és fix digitális jelzőkkel, valamint az Útinform szolgálatunkon keresztül is felhívtuk a figyelmet. Az egyik forgalomfigyelő kamera rögzítette, hogy a felhajtó ágon keresztül, a forgalomtól elzárt területen vág át egy motoros, hogy megelőzhesse az araszoló járműveket. Azonban volt egy autós, aki szintén szabálytalanul akart előzni. Ők ketten találkoztak, az autós pedig belökte a külső sávba a motorost, kész szerencse, hogy nem került a kamionok alá.

A hasonló esetek elkerülése miatt fontos az, hogy a motorosok csak az álló kocsisorok esetében haladjanak balról, jobbról, középen a járművek mellett. De ebben az esetben is fontos, hogy ezt óvatosan, a megfelelő sebességgel tegyék, miközben figyelnek az autókra és arra, hogy biztonságosan el tudnak-e haladni mellettük. És persze csak olyan helyen haladjanak, ahol azt szabályosan megtehetik.

Az autósoknak is nagyon kell figyelnie, ha sávot szeretnének váltani egy párhuzamos közlekedésre alkalmas úton, használják a visszapillantó tükröket, figyeljék a holtteret és készüljenek arra, hogy egy motoros is elhaladhat mellettük. És persze ők is csak olyan helyen közlekedjenek, ahol az szabályos.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07