8 °C Budapest

Online vásárlás még biztonságosabban (x)

Pénzcentrum
2020. december 1. 15:30

Vásároljon biztonságosan online a Takarékbank segítségével

Egyre többen vásárolnak bankkártyával az interneten, az évek óta megfigyelhető folyamatot a koronavírus-járvány is felgyorsította. Olyanok is használják az online boltokat, akik eddig ragaszkodtak a hagyományos üzletekhez.

Az internetes vásárlás előnyeit nem kell bemutatni: egyszerű és gyors, hiszen éjjel-nappal nyitva vannak a webshopok, és kényelmes, hiszen akár a kanapéról vagy a fotelből lehet rendelni.

Az online vásárlás térnyerésével fontos a biztonságra is hangsúlyt helyezni, melynek egyik eleme az erős ügyfél-hitelesítés is, amelyet uniós jogszabályok értelmében az Európai Unióban működő valamennyi hitelintézetnek be kell vezetnie 2021. január 1-jéig. Ezt az új hitelesítési eljárást a Takarékbank Zrt. is bevezeti az elvárt határidőre. Ekkortól az internetes vásárlások többségénél meg kell adni egy állandó négyszámjegyű jelszót (internetes PIN - iPIN) és egy díjmentes SMS-ben a vásárláskor kapott egyszer használatos kódot.

Ha valaki eddig nem adta meg mobilszámát a banknak, vagy korábban megadott elérhetőségében változás történt, akkor adja meg, illetve frissítse azt a telefonos Ügyfélszolgálaton (+36 1 311 3110), a Takarék VideoBankon, illetve a Takarékbank Zrt. bármely fiókjában, de ez utóbbit a mostani járványhelyzetben csak szükség esetén javasoljuk. A bank dolgozik azon a fejlesztésen, hogy ATM-jein is tudjanak az ügyfelek telefonszámot megadni/módosítani.

A két kód használata bonyolultnak tűnhet, de csupán pár másodperccel hosszabbítja meg a vásárlás folyamatát, viszont használatával biztonságosabbá válik az online vásárlás. Az iPIN kezdeti jelszót a szolgáltatás indulásáig a bank bocsátja a kártyabirtokosok rendelkezésére. Ezt a jelszót a bevezetést követően 2021. március 31-ig meg kell változtatniuk az ügyfeleknek a bankkártyájuk segítségével bármely Takarékbank ATM-en keresztül. Az internetes fizetéshez szükséges másik azonosítót, az egyszer használatos kódot minden egyes vásárláskor külön küldi meg a bank az ügyfél által megadott mobiltelefonszámára.

Az erős ügyfélhitelesítésről részletes felvilágosítást a Takarékbank Zrt. honlapján talál.

https://takarekbank.hu/fontos-internetes-bankkartyas-fizetes-valtozasa#


(x)

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem