Lebuktak a boltok: ezekkel a trükkökkel vesznek rá, hogy többet költs

2021. március 2. 16:51

Valószínűleg veled is megesett már, hogy a parkolóban döbbentél rá, többet vásároltál a kelleténél. Ne csöggedj, ez nem a te hibád: rengeteg trükk van a boltok tarsolyában, amivel rávesznek, hogy többet költs. Ezekből a stratégiákból mutatunk be párat.

Vélhetően te is jártál már úgy, hogy jóval több cuccal jöttél ki a boltból, mint amennyivel terveztél. Eszerint te is bedőltél a boltok trükkjeinek, rengeteg olyan stratégia létezik ugyanis, amelyekkel rávesznek, hogy több pénzt költs náluk.Most mutatunk 9 trükköt, hogy legközelebb már te is rájöjj a turpisságra, és több pénz maradjon a zsebedben!

Ingyenes termékminták, kóstolók

Alapvetően mindenki úgy hiszi, hogy ha valamit ingyen adnakaz csakis jó lehet, ám ez korántsem így van. A harapásnyi kóstolók éppen elegendőek ahhoz, hogy eltérítsenek az eredeti bevásárlólistádtól, és megvedd a kínált terméket.

Óriási bevásárlókocsik

Az élelmiszerboltok szépen lassan megnövelték a bevásárlókocsik méretét, hogy több cuccot pakolj be anélkül, hogy észrevennéd, ez már sok lenne! Annak érdekében, hogy a következő bevásárlás során ne ess túlzásba, próbálj inkább kézi bevásárlókosarat használni, hogy korlátozd a megvehető cuccok számát.

Nem véletlenül látod ezeket a pénztárnál

Minden pénztárnál tele vannak a polcok cukorkával, üdítővel, magazinokkal és egyéb apróságokkal, amelyeket amúgy nem biztos, hogy megvennéd. Az élelmiszerboltok jellemzően kis mérető, könnyen levehető termékeket helyeznek el a pénztárak közelében, hogy gondolkodni se legyen időd, egyszerűen felülsz az impulzusra, és megveszed.

Szemmagasságban minden drágább

Az első hely, ahol a valamit keresel a boltban, az a szemmmagasság, ezt a boltok is tudják, így ide helyezik a legdrágább cikkeket. Ha spórolni szeretnél, mindig nézd meg az alsó és felső polcokat is, itt olcsóbb termékeket találsz.

Eldugják a lényeget

Észrevetted már, hogy az összes alapvető terméket, például a kenyeret és a tejet, a bolt hátsó részében találjuk meg? Ez nem véletlen: a boltok ezeket az árucikkeket direkt az üzlet hátsó részébe teszik, így át kell sétálnod a teljes bolton, könnyebben elcsábulsz például chipsnek, üdítőnek, avgy bárminek, mire eljutsz ahhoz a termékhez, ami tényleg keresel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Állandó átrendezés

Az elrendezés megváltoztatása is egy taktika is: az elv ugyanaz, mint az előbb, több időt tölts a polcok között. Így nagyobb esély van rá, hogy megveszel valami olyasmit is, amire amúgy nincs szükséged.

Ingerek tárháza

Nem véletlen, hogy helyben sütő pékség üzemel a boltokban! Az illatoktól megéhezel, aminek következtében többet vásárolsz, így pedig több pénzt hagysz a kasszában.

Nyugtató zene

Az élelmiszerboltokban mindig megnyugtató zene szól, amíg vásárolsz. A pénztárcájádnak nem tesz jót a nyugalom, hiszen a zene hatására lassítassz a tempón, és tovább maradsz a boltban, több eséllyel veszel meg olyasmit is, amit amúgy nem akartál.

Az árak 9-esre végződnek

A legtöbb helyen 9-esre végződnek az árak, ahelyett, hogy kerekítenék. Ez is egy zseniális módszer arra, hogy minél több pénzt költs el. Hiszen, ha nem kerek számra végződnek az árcédulák, a vevő bele sem gondol, hogy mennyibe kerül valójában a termék, amit vesznek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem