14 °C Budapest
Senior woman feeling shocked because of the high amount on the bill in the supermarket

Ők lehetnek a kötelező bolti akciók nagy vesztesei: erre kevesen gondoltak, sok vásárló járhat pórul

2023. május 4. 09:28

Aggódnak a hazai kisbolttulajok, eddig is nehezen tartottak lépést a multikkal, de a kötelező akciók miatt még rosszabb lehet a helyzet – írja a Népszava.

Kisebb településeken megkérdezett üzlettulajdonosok attól tartanak, hogy megmaradt vásárlóikat is elszívják a nagy láncokkal a kötelezővé tett akciózással – derült ki a cikkből. A megkérdezettek többsége szerint mostantól még nehezebb lesz életben tartaniuk az üzletet.

Egyikük szerint ez az utolsó szög a kisboltok koporsójában: "Minket ugyan nem érint, hiszen hol vagyunk a félmilliárdos forgalomtól, de ezzel az utolsó vevőket is elveszítjük. A bevásárlásokból eddig is csak morzsák jutottak, a vevők jellemzően a napi pékáru, felvágott, tej miatt jöttek, minden másért mentek a diszkontba" – fogalmazott, hozzátéve hogy nem tud árat engedni, hiszen az árstopból fakadó veszteségét is alig tudja kigazdálkodni. Egy másik tulajdonos szerint, azt hitték az árstopnál nem jöhet rosszabb, „erre tessék”.

Voltak persze olyan tulajdonosok is, akik szerint nem vészes a dolog, hiszen a kistelepülésektől messze találhatók csak olyan boltok, amiknél kötelező lesz az akciózás. Ezért pedig egyes tulajdonosok szerint senki nem fog 40-60 kilométert autózni. Az egyik tulajdonos szerint legnagyobb baj az inflációval van: "minden drasztikusan megdrágult, viszont az emberek ugyanannyit költenek, mint tavaly, vagyis kevesebb mindent vásárolnak. Inkább ezzel kellene valamit kezdeni" – fogalmazott.

A legfrissebb bolti akciókért lapozd át a Pénzcentrum Akciós Katalógusait!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem