21 °C Budapest
Cow chewing on grass. Head against clear blue sky

Valami nagyon nincs rendben ezzel az árstoppal: itt már 1300 forintba kerül egy 2,8-as UHT tej

2023. február 12. 18:01

Lapunk egyik olvasójának a fotója szerint sikerült olyan 2,8-as UHT tejet vásárolnia, amin nagy valószínűséggel nem volt árstop. Ezt abból gondolhatjuk, hogy a literes tej 1310 forintba került. Igaz, „bio” termékről van szó, de az ár még így is nagyon magasnak tűnik, azt pedig nehéz elhinni, hogy az ital már 2021. október 15-én is ennyibe került volna.

A Pénzcentrum egyik olvasója küldött szerkesztőségünknek egy képet, amin egy 2,8-as UHT tej látható. A bibi csak az vele, hogy a terméken lévő árcédula szerint az ital nem kevesebb, mint 1 310 forintba került. Pedig ugye a 2,8-as UHT tej árstopos, ezért igencsak meglepő a magas ár.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy „bio” tejről van szó, de például az Auchanban 449 forintba, míg a Kiflinél 465 forintba kerül jelenleg. Úgy, hogy ugyanennek a márkának más tejtermékei 800-900 forintos áron mozognak, tehát egyértelműen árstop hatálya alá tartozik ez a termék is.

Az 1310 forintos árcédula tehát nem csak nagyon magas, de nem is érhető, hiszen az árstop miatt elvileg nem is lehet ilyen drágán árulni. Persze a körülményeket nem ismerjük, elképzelhető például hogy a solymári bolt, ahol vették a tejet már 2021. október 15-én is 1310 forintért adta a terméket. Igaz, erre nem túlságosan nagy az esély.

Magyarázat lehet a gigaárra az is, hogy véletlenül elrontották a címkézést, és a 1,5-es, illetve a 3,2-es tej mellett a 2,8-as tej is megkapta a magas árral rendelkező ragasztást. Ahogy magyarázat lehet az is, hogy a kisbolt nem különösebben foglalkozik az árstopal, és ilyen áron forgalmazzák ezt a tejet. A rejtély tehát egyelőre marad, az viszont biztos, hogy a tej 1310 forintba került.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?