Cow chewing on grass. Head against clear blue sky

Valami nagyon nincs rendben ezzel az árstoppal: itt már 1300 forintba kerül egy 2,8-as UHT tej

2023. február 12. 18:01

Lapunk egyik olvasójának a fotója szerint sikerült olyan 2,8-as UHT tejet vásárolnia, amin nagy valószínűséggel nem volt árstop. Ezt abból gondolhatjuk, hogy a literes tej 1310 forintba került. Igaz, „bio” termékről van szó, de az ár még így is nagyon magasnak tűnik, azt pedig nehéz elhinni, hogy az ital már 2021. október 15-én is ennyibe került volna.

A Pénzcentrum egyik olvasója küldött szerkesztőségünknek egy képet, amin egy 2,8-as UHT tej látható. A bibi csak az vele, hogy a terméken lévő árcédula szerint az ital nem kevesebb, mint 1 310 forintba került. Pedig ugye a 2,8-as UHT tej árstopos, ezért igencsak meglepő a magas ár.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy „bio” tejről van szó, de például az Auchanban 449 forintba, míg a Kiflinél 465 forintba kerül jelenleg. Úgy, hogy ugyanennek a márkának más tejtermékei 800-900 forintos áron mozognak, tehát egyértelműen árstop hatálya alá tartozik ez a termék is.

Az 1310 forintos árcédula tehát nem csak nagyon magas, de nem is érhető, hiszen az árstop miatt elvileg nem is lehet ilyen drágán árulni. Persze a körülményeket nem ismerjük, elképzelhető például hogy a solymári bolt, ahol vették a tejet már 2021. október 15-én is 1310 forintért adta a terméket. Igaz, erre nem túlságosan nagy az esély.

Magyarázat lehet a gigaárra az is, hogy véletlenül elrontották a címkézést, és a 1,5-es, illetve a 3,2-es tej mellett a 2,8-as tej is megkapta a magas árral rendelkező ragasztást. Ahogy magyarázat lehet az is, hogy a kisbolt nem különösebben foglalkozik az árstopal, és ilyen áron forgalmazzák ezt a tejet. A rejtély tehát egyelőre marad, az viszont biztos, hogy a tej 1310 forintba került.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm