-4 °C Budapest
A courier working for Wolt food delivery service on his scooter on a sunny afternoon in Copenhagen, Denmark.

Megérkezett a Wolt karácsonyi ajándéka: egymillió magyar örülhet a változásnak

2021. december 11. 19:57

Ahogy arról korábban a Pénzcentrum beszámolt, a Wolt tervei között szerepelt, hogy a közeljövőben bevezetésre kerül náluk a SZÉP-kártya elfogadás. Most már azt is tudjuk, mikortól: december 22-ig folyamatosan vezetik be partnereiknél az új fizetési lehetőséget. Egyes éttermeknél, partnereknél már most elérhető a Szép-kártyás fizetés - egyelőre csak a Wolt alkalmazásában. Ennek pedig rengeteg magyar Szép-kártya használó örülhet. A járvány óta ráadásul a kártyabirtokosok ételrendelésre jelentősen többet költöttek, az idei költéseknek akár kétharmadát is a vendéglátás teheti ki. 

Bevezette a Wolt a Szép-kártyás fizetést, amelyre már biztosan sok vásárló várakozott. Az alkalmazásban megjelenő tájékoztatás szerint egyelőre csak applikáción keresztül (iOs és Android készülékeken) leadott rendelés során érhető el ez a fizetési opció. Mind az OTP, MKB és K&H kártyáit elfogadják az olyan egységeiknél, amelyek Szép-kártya elfogadóhelyek. A webes felületen egyelőre még nem lehetséges a Szép-kártyás fizetés.

A koronavírus-járvány hatására 2020-ban rendkívül élénk volt a SZÉP-kártya forgalom az egyik legnagyobb hazai szolgáltató tapasztalatai szerint. 2019-hez képest a fizetőeszközre jóváírt összeg 13 százalékkal, a költések pedig 18 százalékkal emelkedtek, és a vendéglátás alszámla volt a legkedveltebb. Mind a költések, mind a jóváírt összegek tekintetében közel 20 százalékos növekedést tapasztalt a pénzintézet. Ennek hátterében az állhat, hogy, hogy emelkedett a házhozszállításos ételrendelés népszerűsége. Idén pedig az első nyolc hónapban a teljes költés közel kétharmadát (63%) a vendéglátás alszámla tette ki.

Ráadásul novemberben meghosszabbította a kormány azt a rendelkezését, amely még 2021. április 25-én lépett hatályba. Az új szabályozás szerint a SZÉP-kártyák bármely alszámlájáról lehetett költeni az elfogadóhelyeken, átjárhatóvá váltak a zsebek. Viszont ez az engedmény csak idén év végéig lett volna érvényben, most azonban meghosszabbították a hatályát 2022. szeptember 30-ig. Csaknem 1 millió dolgozónak, így rengeteg családnak - és most már a Wolt vásárlóinak is - jelenthet ez könnyebbséget.

A Wolt applikáción keresztül elérhető fizetési opcióval kapcsolatban arról még nincs hír, mikortól lehet majd weben is ilyen módon egyenlíteni a számlát. Várhatóan december 22-ig a legtöbb olyan egységben elérhetővé válik a Szép-kártyás fizetés, amely egyébként kártyaelfogadó hely.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05