2 °C Budapest
Cropped image of man using contactless payment in medical store. Hands of cashier and customer holding technologies. They are at checkout counter.

Itt a bejelentés: holnaptól ennél a magyar banknál is elérhető a Google Pay

2021. október 6. 14:33

Visa bankkártyával rendelkező lakossági és vállalati ügyfelek részére Magyarországon első pénzintézetként, a CIB Bank elérhetővé teszi 2021. október 7-től a Google Pay alkalmazást. A bank a digitális szolgáltatások további térnyerését várja a lépéstől, és természetesen tervezi a Google Pay kiterjesztését a más típusú bankkártyákra is.

2021. október 7-től a CIB Bank lakossági és vállalati ügyfelei számára is elérhetővé válik a Google Pay alkalmazás. Az applikáció az Android felhasználó, Visa bankkártyával rendelkező ügyfelek pénzügyeinek intézését teszi még kényelmesebbé. A pénzintézet ügyfelei a Google Pay alkalmazáson keresztül adhatják hozzá Visa bankkártyájukat, ezt követően pedig már mobiltelefonjukkal is fizethetnek az üzletekben. A Google Pay várhatóan igen gyorsan népszerűvé válik: a pénzintézet által kibocsátott kártyák több mint 88 százalékán a Visa logója szerepel, miközben az ügyfelek közel négyötöde digitálisan aktívnak tekinthető. A bank emellett tervezi, hogy elérhetővé teszi az alkalmazást a MasterCard kártyával rendelkező ügyfelei számára is. A Google Pay bevezetésével a CIB Bank már mind a két piacvezető mobil operációs rendszert (iOS, Android) használó ügyfelek számára is biztosítani tudja ezt a rendkívül kényelmes és biztonságos fizetési szolgáltatást.

A Visa a világ egyik vezető márkája a digitális fizetések terén. A Google Pay pedig tulajdonképpen egy digitális pénztárca, amelynek segítségével az Android felhasználók még egyszerűbben, és biztonságosan intézhetik fizetési tranzakcióikat. Az applikáció egyesíti mindazt, amire a pénztárnál szükség van: gyors és egyszerű fizetési módot kínál az üzletekben, valamint többszintű biztonsággal védi a fizetési adatokat. Mindemellett a Google Pay megkönnyíti többek között a repüléshez használt beszállókártyák tárolását vagy arra alkalmas, különböző hűségprogramok pontjainak beváltását is. Az alkalmazás díjmentesen letölthető vagy frissíthető a Google Play áruházból.

A Google ún. többrétegű megközelítést alkalmaz a biztonságos fizetések érdekében: fizetéskor a felhasználó technikailag a tényleges számlaszáma helyett a szolgáltatáshoz létrejövő virtuális kártyaszámát osztja meg a kereskedővel. Ha pedig a telefonja elveszik vagy ellopják, a "Find My Device" (Google Készülékkereső) segítségével megtalálhatja, zárolhatja androidos mobileszközét vagy törölheti annak tartalmát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem