Új áruházak nyílnak Magyarországon: a diszkontokat másolják

Pénzcentrum
2013. március 6. 11:03

Az ország két végén, Sátoraljaújhelyen és Komáromban indította el új, kisáruházi koncepcióját a Praktiker. A helyszín nem véletlen: mindkét város közel van a szlovák határhoz, így északi szomszédaink vásárlóerejére is számítanak - hangzott el a barkácslánc szerdai sajtótájékoztatóján.

A Praktiker érzékeli azt, hogy a vásárlók elfogadták új, kis alapterületű áruházaikat, így a cég számára ez a koncepció bizonyos szempontból a jövőt jelenti - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Karl-Heinz Keth, a Praktiker Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. A következő hónapokban is várható új kisáruházak nyitása, elsősorban a Dunántúlon. Úgy tűnik, hogy az eddig nyitott sátoraljaújhelyi és komáromi áruházak jól működnek - leginkább azért, mert üzemeltetésük sokkal gazdaságosabb, mint egy nagy alapterületű boltnak. 

Az ügyvezető szerint a Praktiker új boltjai leginkább a diszkontokra (Lidl, Aldi) hasonlítanak, nem csak méretükben, hanem abban is, hogy jóval gazdaságosabb működtetni őket, mint a nagy barkácsboltokat. A nagyobb boltokban átépítették: 130 ezer négyzetméternyi felújítást végeztek, mintegy 400 ezer euró értékben. 

Az elmúlt időszak legfontosabb célja az volt, hogy a Praktiker talpon tudjon maradni a gyengélkedő barkácspiacon, az idei évben ugyanakkor jobb fogyasztásra, a barkácscikkek iránti nagyobb keresletre számít az ügyvezető. A barkácspiacon ugyanakkor meg kell találni azt az egészséges egyensúlyt, amelynél megtalálhatóak a polcokon a kötelező termékek, és amelynél újdonságokat is be lehet mutatni a vásárlóknak.

A kis alapterületű boltok a helyi igényeket elégítik ki, így jól látszik, hogy egy adott település lakosainak mik a napi igényei. Tavasszal a kempingtermékek, illetve a lakásfelújításhoz kapcsolódó árucikkekben mutatkozik nagy felfutás, jól látszik, hogy ha nem is egy teljes lakást, házat, de egy-egy lakrészt a nehezebb anyagi helyzet ellenére is felújítanak a családok.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Katl-Heinz Keth beszélt arról is, hogy a Praktiker webshopja az éves forgalom 2 százalékát adja, online 40 ezer árucikk rendelhető. A webshop működtetése ugyanakkor nem egyszerű, ráadásul túl sok olyan háztartás van, amelyiknek nincs internet hozzáférése. A kisboltok ugyanakkor úgy működnek, hogy az üzletben megtekinthető a Praktiker összes termékének online katalógusa, az áruházlánc pedig vállalja, hogy a vevő által a helyszínen nem talált, de a katalógusból kiválasztott bármely terméket 24 órán belül a helyszínre szállítja.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40