Új áruházak nyílnak Magyarországon: a diszkontokat másolják

Pénzcentrum
2013. március 6. 11:03

Az ország két végén, Sátoraljaújhelyen és Komáromban indította el új, kisáruházi koncepcióját a Praktiker. A helyszín nem véletlen: mindkét város közel van a szlovák határhoz, így északi szomszédaink vásárlóerejére is számítanak - hangzott el a barkácslánc szerdai sajtótájékoztatóján.

A Praktiker érzékeli azt, hogy a vásárlók elfogadták új, kis alapterületű áruházaikat, így a cég számára ez a koncepció bizonyos szempontból a jövőt jelenti - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Karl-Heinz Keth, a Praktiker Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. A következő hónapokban is várható új kisáruházak nyitása, elsősorban a Dunántúlon. Úgy tűnik, hogy az eddig nyitott sátoraljaújhelyi és komáromi áruházak jól működnek - leginkább azért, mert üzemeltetésük sokkal gazdaságosabb, mint egy nagy alapterületű boltnak. 

Az ügyvezető szerint a Praktiker új boltjai leginkább a diszkontokra (Lidl, Aldi) hasonlítanak, nem csak méretükben, hanem abban is, hogy jóval gazdaságosabb működtetni őket, mint a nagy barkácsboltokat. A nagyobb boltokban átépítették: 130 ezer négyzetméternyi felújítást végeztek, mintegy 400 ezer euró értékben. 

Az elmúlt időszak legfontosabb célja az volt, hogy a Praktiker talpon tudjon maradni a gyengélkedő barkácspiacon, az idei évben ugyanakkor jobb fogyasztásra, a barkácscikkek iránti nagyobb keresletre számít az ügyvezető. A barkácspiacon ugyanakkor meg kell találni azt az egészséges egyensúlyt, amelynél megtalálhatóak a polcokon a kötelező termékek, és amelynél újdonságokat is be lehet mutatni a vásárlóknak.

A kis alapterületű boltok a helyi igényeket elégítik ki, így jól látszik, hogy egy adott település lakosainak mik a napi igényei. Tavasszal a kempingtermékek, illetve a lakásfelújításhoz kapcsolódó árucikkekben mutatkozik nagy felfutás, jól látszik, hogy ha nem is egy teljes lakást, házat, de egy-egy lakrészt a nehezebb anyagi helyzet ellenére is felújítanak a családok.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Katl-Heinz Keth beszélt arról is, hogy a Praktiker webshopja az éves forgalom 2 százalékát adja, online 40 ezer árucikk rendelhető. A webshop működtetése ugyanakkor nem egyszerű, ráadásul túl sok olyan háztartás van, amelyiknek nincs internet hozzáférése. A kisboltok ugyanakkor úgy működnek, hogy az üzletben megtekinthető a Praktiker összes termékének online katalógusa, az áruházlánc pedig vállalja, hogy a vevő által a helyszínen nem talált, de a katalógusból kiválasztott bármely terméket 24 órán belül a helyszínre szállítja.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 27. kedd
Edina
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem