4 °C Budapest

Ennyi lett volna a válság?

2009. június 11. 14:02

Bíztató jelek tapasztalhatóak arra nézve, hogy az idei év második félévében túl lehet a világgazdaság a mélyponton, jövőre pedig akár el is kezdődhet újra a gazdasági boom - legalábbis Andrew Sentance, a Bank of England monetáris tanácsának tagja szerint.

Sentance azonban felhívta arra is a figyelmet, hogy a banki hitelezés mértéke még mindig nagyon alacsony, márpedig ez létfontosságú feldolgozóipar növekedési ciklusának beindításához. A világ pénzügyi piacainak volatilitása szintén jelentős mértékű kockázatot hordoz magában. A beszéd optimizmusa kicsit elmaradt a közelmúltban megjelent elemzések hangvételétől, különösen, mivel a legtöbb szakértő az ipari termelés és a szolgáltatószektor áprilisi és májusi számait látva már látványos javulást prognosztizált az idei évre is.

A javulás érdekében a brit jegybank is mindent megtesz, amit csak lehet. Az alapkamat már egy ideje rekordmélységben, 0,5 százalékon áll a szigetországban, ám a BoE vezetői épp ezen a héten véglegesítik a terveket, melyek kibővítenék azt az eddig 125 milliárd fontos keretet, melynek segítségével a vállalatok enyhíthetnek kényszerű működőtőke-éhségükön.

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?